Política

procés sobiranista

Corominas: “Lluitarem per defensar la democràcia davant qui sigui fins i tot davant els tribunals”

Lluís Corominas, nou president del grup de JxSí al Parlament, ha explicat aquest dimecres que des del seu grup parlamentari tenien “molt clar el que s’anava a fer aquesta legislatura” i, per tant, “la consciència de ser molt instrumentals”. Al seu entendre, i segons ha argumentat en una entrevista a Els Matins de TV3 , “a aquestes alçades de la pel·lícula parlar de partits o de qui està més compromès no té sentit”. “No actuem en termes de lluites internes perquè no estem en aquest punt”, ha assegurat.

Lluís Corominas va debutar aquest dimarts com a nou líder del grup parlamentari de JxSí en substitució de Jordi Turull, que ha deixat les funcions després de ser nomenat conseller de Presidència i portaveu del Govern. En aquest context, Corominas ha afirmat que la recent remodelació del govern s’ha fet “per arribar fins al final amb més força”. I ha afegit: “I quant més avancem, més nerviosos es posen els que no ens deixen votar”.

Segons el president de JxSí, “els nostres adversaris polítics estan fent tot el possible perquè no puguem votar; i nosaltres farem tot allò que calgui per arribar a l’1-O. Per tant, ara seria poc intel·ligent donar pistes sabent que el govern espanyol està utilitzant la policia, la fiscalia i els jutjats”.

En aquest sentit, ha recordat que els membres de la mesa del Parlament de Catalunya tenen sis requeriments, dues querelles i han anat a declarar diverses vegades: “Lluitarem per defensar la democràcia davant qui sigui fins i tot davant els tribunals perquè no hauríem de ser jutjats; és una perversió del sistema”.

Corominas ha asseverat que els tribunals “estan nerviosos i no emparen la separació de poders”. I ha conclòs: “S’està arribant al llindar dels nostres drets i on la nostra llibertat d’expressió es posa en qüestió. Nosaltres tenim la consciència molt tranquil·la”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona