Política

operació diàleg

El PSC espera que l’amenaça de l’Estat sobre el FLA “quedi en no res”

Cs es limita a dir que el govern espanyol ha de fer “la seva feina”

El grup parlamentari del PSC ha valorat aquest divendres al migdia la possibilitat que l’Estat impedeixi l’accés al FLA si la Generalitat no certifica setmanalment que no es gasta diners en l’1-O. En un contacte amb la premsa des dels passadissos del Parlament, la diputada socialista Alícia Romero ha dit que el seu grup espera que “l’amenaça de l’Estat quedi en no res”, tot i que ha afegit que també reclamen que el Govern no posi les institucions “fora de la llei” i compleixi amb els dictàmens del Consell de Garanties Estatutàries i amb les resolucions del Tribunal Constitucional. D’altra banda, el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, s’ha limitat a dir que el govern espanyol ha de fer “la seva feina”.

Romero ha assegurat que el PSC “no pateix” perquè el TC ja va suspendre les partides del referèndum i el CGE ha dit que el Govern no té competències per dur a terme la votació prevista per a l’1-O. “No hi hauria d’haver cap element per pensar que això passarà i que el Govern es gastarà un euro”, ha asseverat la diputada socialista. Així mateix, Romero ha criticat que el govern espanyol hagi anunciat les seves intencions a través d’una roda de premsa i ha apuntat que això “no són maneres” d’informar a la Generalitat.

“Hi hauria d’haver una certa confiança institucional i una cordialitat que no ens portés a això”, ha sentenciat Romero, que ha constatat que l’Estat té “un punt d’amenaça i coacció que no hauria d’existir”. Així mateix, la diputada del PSC ha afegit que les relacions entre Barcelona i Madrid tampoc poden ser gaire bones “quan una part diu que se n’anirà unilateralment i que no farà cas dels avisos del TC ni del CGE”. “L’escalada de l’enfrontament no és bo per ningú, ni per Catalunya, ni per Espanya ni pels ciutadans”, ha conclòs Romero.

Al seu torn, Carrizosa ha dit que els diners dels catalans s’han d’aplicar a allò que importa a la ciutadania i no en el referèndum. “Mai no estarem d’acord que s’utilitzin diners que haurien de revertir en millores i serveis per a tots els catalans”, ha rematat el portaveu parlamentari del principal partit de l’oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia