Política

Municipal

El fiscal arxiva la denúncia contra Pérez i Martín

L’òrgan considera que no hi ha indicis penals contra els dos regidors de Tarragona per una incompatibilitat de càrrecs al port

La CUP, que va denunciar el cas, estudia dur-lo ara al jutjat

El fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, ha arxivat la denúncia contra el primer i segon tinents d’alcalde de Tarragona, José Luis Martín (PP) i Pau Pérez (PSC), que havia presentat el grup municipal de la CUP pel que consideraven indicis d’incompatibilitat de càrrecs. En concret, el text, que primer van fer arribar a la policia judicial, assenyalava que tots dos havien assumit tasques a l’empresa propietària del port esportiu de Tarragona, a la vegada que exercien de representants de l’Ajuntament a l’Autoritat Portuària de Tarragona, que és en part propietària d’aquesta societat.

Segons l’escrit d’arxivament del fiscal, no hi ha indicis penals contra els dos edils ni tampoc cap indici que, amb la seva actuació, hagin afavorit la societat Club Nàutic de Tarragona. De la mateixa manera, el fiscal també assenyala que no hi ha cap dependència entre l’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament.

Pérez i Martín, que van comparèixer ahir davant dels mitjans acompanyats de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, van exigir al grup municipal de la CUP una rectificació. “Esperem que canviïn de forma d’actuar. Era tan fàcil preguntar, perquè jo tenia un informe del secretari que ho avalava”, va destacar Pérez. “Ha estat un arxivament pràcticament automàtic, per falta de proves. A banda que el meu germà ho és realment, hi havia poca cosa certa en la denúncia”, va assegurar Martín.

Ballesteros, per la seva banda, va carregar durament contra la CUP. “Vaig avisar que se’ls giraria en contra aquesta forma de fer política, i aquesta és la primera fase”, va advertir l’alcalde. El govern local no descarta emprendre accions legals contra el partit. “Estem cansats de posar l’altra galta”, hi va afegir Ballesteros.

De fet, l’alcalde va tornar a carregar durament contra la portaveu de la CUP, Laia Estrada, condemnada a tres mesos pel cas Bershka. “No pot ser que l’única regidora que està condemnada vingui a donar-nos lliçons morals i de política”, va dir.

LA FRASE

Ha estat un arxivament pràcticament automàtic, segurament per falta de proves
José Luis Martín
Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona

La CUP estudia més accions

L’escrit d’arxivament signat pel fiscal en cap deixa la porta oberta a la possibilitat que el denunciant faci arribar el cas al jutjat d’instrucció, si així ho considera adient. La portaveu de la CUP, Laia Estrada, va admetre ahir que el partit està “valorant” aquesta opció i que no descarta emprendre aquesta nova acció judicial. “No ens quedem tranquils pels arguments que dona el fiscal i seguim creient que no és una actuació ètica”, va dir. L’arxivament de la causa es va produir, segons la data de l’escrit del fiscal, el 14 de juliol, tot i que les notificacions d’aquesta decisió no han estat enviades fins aquesta setmana, segons Estrada. “No érem coneixedors de l’arxivament en el moment que ho vam fer públic”, va afirmar.

El grup municipal també va assegurar que no entén que se’ls demani una rectificació. “No hem acusat de cap delicte ni hem difamat, sols hem posat en coneixement de la justícia uns indicis”, va detallar Estrada, que va assegurar que el seu grup continuarà fent-ho en casos similars. “Demanem a l’alcalde que no ens amenaci”, va sentenciar la portaveu de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona