Política

Cop islamista a Barcelona

Confirmat el segon nen mort en l’atemptat de les Rambles

Un nen australià de 7 anys és la desena víctima identificada

S’ha hagut d’esperar que arribés el pare, perquè la mare està ingressada a la Vall d’Hebron

Encara segueixen hospitalitzats 53 ferits

Julian Alessandro Cadman, australià i de 7 anys, és el segon nen víctima mortal de l’atemptat de dijous a la tarda a les Rambles de Barcelona. Divendres ja es va confirmar la mort de Javi Martínez, de 3 anys i de Rubí, i també la del seu oncle avi, Francisco López, de 57 anys. La identificació del nen australià ha estat més lenta perquè la mare, que estava amb ell en el moment de la tragèdia, està ferida i no ho ha pogut fer. Ahir a la tarda va arribar el pare de la criatura, Andrew Cadman, i des de l’aeroport, acompanyat de professionals especialitzats en atenció emocional, es va dirigir a la Ciutat de la Justícia, on hi ha els equips que fan les autòpsies i on els familiars fan els tràmits d’identificació dels cossos.

Julian Alessandro és la desena víctima mortal identificada de les 13 de l’atac al centre de Barcelona. El menor estava passejant per les Rambles amb la mare, que està ingressada a l’hospital Vall d’Hebron, quan la furgoneta va entrar a la zona de vianants amb l’objectiu de fer el màxim mal possible. En un primer moment, el seu avi, Tony Cadman, resident a Sydney, va demanar ajuda a través de les xarxes socials per trobar-lo penjant una fotografia i sol·licitant la col·laboració d’alguna persona que l’hagués pogut veure per Barcelona. Però la criatura no va estar mai desapareguda. El problema era que no hi havia cap familiar que el pogués identificar, perquè la mare no estava en condicions de fer-ho.

Els EUA i Portugal

A més del nen australià, una persona de nacionalitat nord-americana i una altra de nacionalitat portuguesa es van afegir ahir a la llista de víctimes mortals ja identificades de l’atemptat de dijous a les Rambles de Barcelona. Així, ahir, ja havien pogut ser identificades10 del total de 14 persones mortes en la brutal acció terrorista amb una furgoneta que va envestir les persones que circulaven pel passeig del centre de la Ciutat Comtal. També hi ha identificada una víctima de l’atemptat de Cambrils (Baix Camp), que es va produir el mateix dijous al vespre. És una dona de Saragossa que va morir a l’hospital Joan XXIII.

El Departament d’Interior va comunicar ahir a la tarda que segueixen pendents d’identificació 4 víctimes mortals de l’atemptat de Barcelona i hi continuen treballant els equips de metges forenses i la policia científica. En molts casos, per a la identificació falta que arribin els familiars, perquè es tracta de persones que estaven fent turisme a Catalunya, o que fa poques hores que han arribat i s’està fent el procés científic necessari.

Els 9 difunts que han estat identificats són de nacionalitat nord-americana, italiana, australiana, portuguesa, de doble nacionalitat espanyola i argentina, i catalana. El nen de 3 anys i el seu oncle avi, de 57, eren de Rubí, i una dona, de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona).

Els veïns de Sant Hipòlit de Voltregà van recordar ahir la víctima del poble deixant espelmes, flors i missatges en un altar improvisat davant l’ajuntament. Per dilluns s’ha convocat un ple extraordinari per recordar-la i també una concentració al davant de l’edifici consistorial.

Les autoritats italianes han confirmat els dos morts, un dels quals és un enginyer informàtic de 25 anys que estava acompanyat del seu fill. També el secretari d’Estat dels Estats Units i el ministre d’Afers Estrangers belga han confirmat que dos ciutadans dels seus països van perdre la vida en l’atac terrorista.

13 ferits crítics

Pel que fa a les víctimes amb ferides de diferents consideració, n’hi ha encara 53 d’hospitalitzades,4 de les quals són en centres hospitalaris de Tarragona. Ahir n’hi havia 13 en estat crític, 22 de greus i 16 de menys greus, segons el balanç de Salut.

La bona notícia enmig del drama és que 79 persones ingressades a l’hospital, comptant tant les des Barcelona com les de Cambrils, van ser donades d’alta i van tornar a casa.

A l’Hospital del Mar, a Barcelona, és on hi ha més ferits de l’atemptat ingressats, un total de 14, i ahir van rebre la visita del rei Felip VI i la reina Letícia, que van fer diferents actes protocol·laris acompanyats del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de l’alcaldessa, Ada Colau. La Casa Real va deixar constància de la visita dels monarques a les víctimes de l’atemptat que ha sacsejat la societat catalana distribuint diferents fotografies amb nens que van patir la tragèdia i que encara estan hospitalitzats.

El segon hospital amb més ingressats és Vall d’Hebron, amb 8, seguit de l’Hospital Clínic, amb 5. També hi ha ferits al Sagrat Cor, al Germans Trias i Pujol, a Sant Joan de Déu i al Moisès Broggi. Els quatre ferits de Cambrils estan al Sant Joan XXIII, Santa Tecla i al Sant Joan de Reus.

Els serveis del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona han atès 130 persones amb atenció psicològica, allotjament, recerca de familiars o gestions amb els consolats.

LES XIFRES

79
persones
ferides en els atemptats de Barcelona i Cambrils han estat donades d’alta.
25
ferits
dels que estan hospitalitzats estan crítics o greus, 16 estan en situació menys greu i 2 en estat lleu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona