Política

judicialització del procés

Pluja de querelles contra el Govern i membres de la Mesa del Parlament

El TSJC ha admès les querelles contra Puigdemont i el seu govern per desobediència i prevaricació

També s’han admès querelles contra membres de la Mesa del Parlament: Carme Forcadell, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet

El tribunal ha alertat tota la Mesa, en referència a la llei del referèndum suspesa, de que tenen “el deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha notificat avui que ha admès a tràmit la querella de fiscalia contra els membres del govern català, començant pel president, Carles Puigdemont i seguint per Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borrás, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Joaquim Forn, Josep Rull, Lluís Puig, Carles Mundó, Dolors Bassa, Santi Vila i Meritxell Serret. Se’ls acusa de desobediència continuada i prevaricació administrativa. El tribunal no entra de moment a valorar un presumpte delicte de malversació de cabals públics, com demanava la Fiscalia. El document del TSJC detalla els fets que es valoraran com a constitutius de delicte, des de l’inici del procés que va començar arran de les eleccions del 27 de setembre de 2015 fins a l’aprovació de la llei del referèndum, passant per la modificació del reglament del parlament, la licitació d’urnes, l’anunci de data i pregunta, la provisió de fons prevista als pressupostos catalans... És a dir, totes i cadascuna de les passes fetes en relació al referèndum d’autodeterminació.

D’altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) també ha notificat aquest dimarts a la Mesa del Parlament la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que va suspendre la Llei del referèndum aprovada la setmana passada per la cambra catalana. Aquesta notificació ha arribat a tots els membres de la Mesa, als quals se’ls adverteix de “deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada”.

A més a més, el TSJC també ha notificat més querelles, en aquest cas contra els que s’havia personat la Fiscalia, per desobediència a les resolucions judicials i per prevaricació continuada. Els querellats són la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona