Política

setge a l'1-O

Maza afirma que el referèndum serà ineficaç “surti el que surti”

Considera que s’està enganyant als ciutadans catalans “per convèncer la gent que participi” en un referèndum que “no té suport legal”

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha afirmat aquest dilluns que l’1-O “serà una consulta per saber el què pensa la majoria dels catalans” però ha afegit que “és il·legal i, per tant, ineficaç surti el que surti”. En declaracions a Antena 3, Maza ha dit que el Govern està enganyant els ciutadans catalans “per convèncer la gent que participi” en un referèndum que “no té suport legal es miri per on es miri”. “Que no es convenci i s’enganyi la gent dient que és legal perquè no ho és”, ha insistit Maza, que ha assenyalat que “un govern també pot cometre il·legalitats i en aquest cas les està cometent”. Sobre els alcaldes, el fiscal ha advertit que “si han signat decrets oferint locals, pot haver-hi un delicte de prevaricació”.

Maza ha reiterat que es podrien demanar penes de presó pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, si es demostra, ha dit, que han comès delictes com el de malversació. En relació als alcaldes que han estat citats com investigats, el fiscal ha assenyalat que s’han obert diligències per la possibilitat que hagin comès, segons ha apuntat, els delictes de desobediència al Constitucional, prevaricació i de malversació. “Si un alcalde està disposat a facilitar locals perquè es cometi un delicte, tindrà les conseqüències legals corresponents”, ha etzibat.

El fiscal ha subratllat que la justícia “arribarà fins a on pugui arribar” i, en el cas que sigui una multitud de gent la que cometi un delicte, ha dit, “hauran d’assumir responsabilitats els caps”. “No treu que el fet sigui delictiu encara que el comentin dos milions de persones”, ha asseverat.

Finalment, Maza ha mostrat la seva confiança “absoluta” en què l’1 d’octubre els Mossos d’Esquadra “estaran a l’alçada de les circumstàncies” perquè, segons ha dit “són uns excel·lents professionals i crec que faran una actuació magnífica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia