Política

“La policia espanyola apunta al Govern català”, diu la premsa internacional

“La tensió entre el govern conservador de Mariano Rajoy i l’executiu separatista de Catalunya no afluixa”, afirmen els mitjans estrangers

“La policia espanyola apunta al Govern català”, “Intervenció policial a les seus de la Generalitat” o “Referèndum a Catalunya: la Guàrdia Civil escorcolla l’executiu separatista” són alguns dels titulars que aquest dimecres al matí es poden llegir a la ’BBC’, ’Le Figaro’ i ’Le Monde’, respectivament. L’últim explica que “la tensió entre el govern conservador de Mariano Rajoy i l’executiu separatista de Catalunya no afluixa”. Tant aquest diari francès com la cadena britànica destaquen que la Guàrdia Civil “ha detingut un alt funcionari català”, en relació a la detenció del secretari general de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Josep Maria Jové. Amb tot, la BBC assegura que la tensió “ja era elevada abans de l’arrest” i recorda que el govern de Catalunya està intentant organitzar el referèndum d’1 d’octubre, davant la “resistència decidida” del govern central “per evitar que continuï avançant”.

La cadena també explica que dimarts a la nit la policia espanyola “va descobrir una massa de documents directament relacionats amb el vot prohibit”, en relació a la intervenció a l’empresa de distribució postal Unipost de més de 45.000 notificacions per a les meses electorals del referèndum de l’1 d’octubre. En aquest sentit, detalla que un dels objectius “més importants” per a les autoritats espanyoles és evitar que les paperetes de vot “siguin enviades en primer lloc”. Destaca que “agents de la policia catalana es van enfrontar amb manifestants que intentaven bloquejar el carrer fora” i publica diverses imatges relacionades. També indica que prop de 200 persones van reunir-se als afores de l’oficina d’Unipost i van col·locar flors als vehicles de policia.La ’BBC’ amplia l’article explicant que “els fiscals espanyols han obert una investigació sobre més de 700 alcaldes locals que han donat suport al referèndum” i assegura que si la votació “segueix endavant”, es durà a terme a les escoles i edificis municipals de Catalunya.Per la seva banda, ’Le Monde’ afirma que “el separatista executiu català ha decidit organitzar a tota costa un referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre, fent cas omís de la prohibició per part del Tribunal Constitucional” i assegura que les recerques i registres de material relacionat amb l’organització del referèndum mitjançant operacions policials “s’han intensificat” des del cap de setmana, amb “la proliferació de les crisis dels materials electorals”, incloent-hi cartells i propaganda electoral. Igual que la ’BBC’ també parla de la confiscació de 45.000 citacions per a les meses. El diari francès recorda que els independentistes tenen majoria d’escons al Parlament des de setembre de 2015 i recull que “més del 70% dels catalans vol expressar-se a través d’un referèndum, segons totes les enquestes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona