Política

Una broma porta la Guàrdia Civil a Òdena

Un treballador havia retolat un palet com a “urnes i paperetes”

Un treballador de l’empresa d’embalatges Proembasa de Santa Margarida de Montbui va decidir dijous fer una broma posant en un palet d’embalatges de cosmètics adreçat a l’empresa Innova Pack d’Òdena una etiqueta on deia “embalatge urnes i paperetes”. La imatge del palet va córrer entre els treballadors de les dues empreses a través de WhatsApp dels treballadors i, ahir al matí, la Guàrdia Civil es va presentar a les instal·lacions d’Innova Pack, al polígon Pla de les Gavarreres d’Òdena.

Nou agents de la Guàrdia Civil, de paisà i en dos vehicles sense retolar, van estar poc més d’una hora escorcollant aquesta empresa d’arts gràfiques. A les 10 del matí sortien de l’empresa amb les mans buides.

Els agents no portaven ordre judicial, només un full de registre i un informe que no han mostrat als responsables de l’empresa. Tot i això, el gerent explica que els van deixar entrar “amb la condició que no toquessin temes informàtics perquè tenim documents amb dades personals de clients i són confidencials”.

L’escorcoll s’ha desenvolupat al llarg d’una hora en la qual “ells anaven obrint embalatges i nosaltres tancant”, segons Vilanova, que confirma que la Guàrdia Civil buscava paperetes i urnes. “Paperetes de seguida han vist que no n’hi havia, perquè nosaltres no fem paper, fem cartró, i llavors ens han preguntat si també fèiem plàstic”, relata Vilanova.

Mentre es feia l’escorcoll a Innova Pack, partits polítics i entitats sobiranistes han fet crides a concentrar-se a davant de l’empresa. El fet que l’escorcoll hagi durat poc més d’una hora ha fet que amb prou feines s’hi hagin aplegat una quarantena de persones.

Entre elles l’alcalde de la ciutat veïna d’Igualada, Marc Castells, que ha qualificat d’“autèntica vergonya” l’operació i ha denunciat que “no pot ser que es pertorbi les empreses d’aquesta manera tan arbitrària”. Castells ha afirmat: “Hem d’intentar que la indignació de la gent es converteixi en vots l’1-O i que tothom ajudi a fer que sigui un gran dia.”

L’alcalde de Capellades, Aleix Auber, i la diputada igualadina de Junts pel Sí, Maria Senserrich, també es van apropar fins a la impremta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona