Política

artur mas

expresident de la generalitat

Artur Mas creu que l’Estat “ja ha perdut Catalunya”

Homs creu que la sentència del Tribunal de Comptes és il·legal i que hi ha marge per a l’anul·lació

Mas ha afirmat que la decisió del Tribunal de Comptes té com a objectiu “destrossar les persones i les seves famílies”

Ahir, la Caixa de Solidaritat havia recollit dos milions d’euros per sufragar les multes contra l’independentisme

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que l’Estat “ja ha perdut Catalunya” i que amenaça i reprimeix per evitar la celebració del referèndum d’aquest 1 d’octubre.

Ho ha dit en una entrevista en Rac1 aquest dimarts, en la qual també han participat l’exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau, tots inhabilitats per la consulta del 9N i als quals el Tribunal de Comptes els exigeix el pagament de fiances.

Mas ha afirmat que la decisió té com a objectiu “destrossar les persones i les seves famílies” i s’ha preguntat si Espanya és un Estat de dret o un Estat policial.

Els quatre s’han refermat en la seva decisió d’impulsar la consulta del 9N i han reiterat que ho tornarien a fer encara sabent les conseqüències que s’han derivat i, en aquest sentit, Rigau ha pronosticat que les eventuals sentències pel referèndum de l’1-O seran similars a les del 9N.

L’exconseller de la Presidència Francesc Homs ha considerat que la sentència del Tribunal de Comptes és “un despropòsit” però creu que existeix marge per recórrer-la a instàncies europees i aconseguir una eventual anul·lació.

Així, ha afirmat que la sentència és “il·legal” des del punt de vista formal i ha afegit que està trepitjant els seus drets individuals.

Han instat la societat catalana a seguir realitzant aportacions a la caixa de solidaritat habilitada per les entitats sobiranistes per poder fer front a les multes derivades per l’organització tant de la consulta del 9N com a les eventuals sancions que es derivin del referèndum de l’1 d’octubre. Mas ha reconegut que sense aquestes aportacions no podran fer front a la multa del Tribunal de Comptes però ha apuntat que les aportacions també hauran de servir per a “les conseqüències de l’1-O”.

Aquest dilluns, les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium, van informar que han recaptat prop de dos milions d’euros per a la seva Caixa de Solidaritat, que ha de servir per sufragar les accions de l’Estat contra l’independentisme que comportin penes econòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia