Política

Procés sobiranista

Les entitats criden a omplir Brussel·les el 7 de desembre

El vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, anima a portar la mobilització a la capital d’Europa per mostrar la “determinació” dels catalans per continuar la “lluita per la plena democràcia”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han fet una crida aquest dissabte a portar la mobilització per la llibertat dels presos polítics catalans i per la República al cor d’Europa.

En el seu discurs al final de la gran manifestació de la Diada per la Llibertat d’aquest dissabte –que, segons la Guàrdia Urbana ha aplegat almenys 750.000 persones– al carrer Marina de Barcelona, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha demanat als assistents que estiguin “atents a les mobilitzacions convocades per les entitats ciutadanes”.

En aquest sentit, ha convidat a participar el proper 7 de desembre en la convocatòria Omplim Brussel·les per expressar la “determinació per continuar la lluita per la plena democràcia” a la capital d’Europa, “davant la Unió Europea i el món, i davant el president i el govern de Catalunya”. “No ho dubteu, aquest és el camí per assolir la llibertat dels nostres presos i preses, per recuperar les nostres institucions i l’autogovern, i per construir la República catalana”, ha afegit.

Les entitats ja havien anunciat la intenció de convocar una gran manifestació a Brussel·les pels volts del pont de desembre, si bé encara no havien concretat la data.

Alcoberro ha denunciat que “l’existència de presos polítics és una vergonya per a l’Estat i una ofensa als ciutadans d’aquest país” que “posa de manifest la deriva autoritària del regne d’Espanya i la manca d’independència del poder judicial”. Ha afegit que “mentre hi hagi un sol pres es mantindran les mobilitzacions”.

A més, ha constatat que les actuacions policials i judicials contra l’independentisme han afectat mestres, pagesos, alcaldes i altres col·lectius. També ha alertat de l’aparició de “brots preocupants de violència feixista”.

El vicepresident de l’ANC ha reconegut que “Catalunya viu ara una enorme tristesa i indignació”, però ha demanat que la mobilització d’aquest dissabte sigui “el punt d’arrencada d’una resposta clara, cohesionada i contundent”.

L’historiador ha destacat que Catalunya ha “superat moments molt pitjors” i que després de les desfetes “la Catalunya popular i democràtica ha renascut amb la seva força, vitalitat i diversitat”. “Ara amb més motiu superarem els esculls i assolirem els objectius, ara ens pertoca la victòria”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona