Política

Un jutjat de Girona demana la identificació dels agents de l’1-O

El jutjat d’instrucció número 2 de Girona que porta la querella per la repressió policial de l’1-O ha demanat un informe detallat de les actuacions que es van dur a terme i la identificació de tots els agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil, que van carregar en col·legis on es van registrar ferits. En concret, el jutge demana que se li faciliti el número d’identificació personal (TIP) de cada un dels policies que estaven en punts electorals, on es van fer les càrregues. Aquestes diligències responen només a les denúncies interposades pels afectats, però no a les de la querella conjunta que està previst que s’admeti a tràmit en breu, i en la qual s’han sol·licitat moltes més diligències, com ara esbrinar quins eren els responsables operatius i polítics el dia de les actuacions, una còpia de les imatges que van gravar els mateixos policies, a més de les instruccions escrites que tenien els agents l’1-O, i també diversos informes.

El jutge també ha demanat que cada un dels agents actuants expliqui on estava i quina era la seva funció el dia del referèndum i també la manera en la què va procedir. Està previst que els primers afectats comencin a declarar a partir del mes de febrer o març. Els advocats voluntaris que representen els denunciants es mostren satisfets, ja que és un primer pas per esbrinar quins agents es van extralimitar en l’ús de la força i també obre la porta a saber quins són els responsables operatius i polítics de les càrregues.

Durant tota aquesta setmana els afectats s’han visitat amb els metges forenses, per comprovar que el que surt als informes és real. Es tracta d’un tràmit habitual que es pot allargar durant tota la setmana vinent. En els últims dies, el nombre de denunciants que s’han afegit a la querella conjunta ha augmentat i ja són prop de 200 persones les que acumula la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona