Política

la crònica

De pares i fills

Gemma Geis (doctora en dret i exvicerectora de la UdG) explicava ahir a Amer, en l’esmorzar informal de presentació de la candidatura de Junts per Catalunya, que quan Carles Puigdemont li va proposar d’encapçalar la llista per Girona va voler parlar-ne amb els seus fills, que són petits. Va relatar que va tremolar durant dues hores després de rebre la proposta de Puigdemont. I quan va penjar el telèfon ho va consultar amb els nens. “Macià –va dir al seu fill gran–, el president m’ha demanat que l’ajudi i la mama li dirà que sí.” “I ho ha entès perfectament, n’està molt orgullós i això em fa estar molt tranquil·la”, hi va afegir Geis. A l’esmorzar hi havia els pares de Puigdemont. No sabem si el seu fill els va consultar res, abans d’acceptar la presidència de la Generalitat o abans de marxar cap a Brussel·les, però en tot cas, com en Macià, també se’ls veia orgullosos del seu fill.

L’esmorzar va aplegar una trentena de simpatitzants de Junts per Catalunya i de Carles Puigdemont. Bé, la paraula simpatitzant no fa justícia. Els que eren al bar Torrent per compartir entrepans, coca de vidre i el vi dedicat al president de la Generalitat (President 130, del Senyoriu Rocasalva d’Amer) eren no ja simples seguidors, sinó entusiastes de la llista i el president. Ja ho deixava caure Geis en el seu breu i sentit parlament: a Amer segurament no hi ha gaire res a rascar, però malgrat tot, va dir, s’ha d’anar a convèncer els que no ho tenen clar. Acompanyaven Geis l’alcaldessa d’Anglès; Àstrid Desset (que és la número 13); Salvador Clarà, regidor d’Amer que tanca la llista, i l’alcaldessa, Maria Rosa Vila, que lluïa jersei groc i llaç groc.

Sobre Carles Puigdemont, Geis va explicar que fa uns dies el va visitar a Brussel·les. “El vaig veure molt fort”, va dir. També s’expressaven en un sentit similar els seus pares, si bé van mantenir-se en un molt discret segon pla i no van intervenir. Per Geis, la llista que Rajoy no vol que guanyi “és la del president Puigdemont”. La candidata va dir que l’Estat espanyol està en fallida, no té projecte, i va prometre que serà una diputada pel territori. “Tindré la porta oberta a tothom que truqui”, va assegurar.

Al final de la seva intervenció, quan ja es disposaven a brindar, va fer un crit mirant el mòbil: “Un moment, que tinc un missatge del president!”, i tothom va esclatar en aplaudiments. “Molts records a tothom, tant de bo us pogués acompanyar –va llegir Geis–, estem forts i decidits però necessitem que tots ens ajudeu per obtenir la victòria el 21.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona