Política

JxCat assegura que el “punt de sensatesa” del Consell d’Estat els dona “tranquil·litat”

El portaveu de Junts per Catalunya assegura que Europa “aquesta setmana està perplexa davant el festival de decisions del govern espanyol”

El portaveu de Junts per Catalunya (JxCat), Eduard Pujol, ha volgut deixar clar que la investidura de Carles Puigdemont “no és un caprici personal”, i que el que hi ha en joc és “la llibertat, la dignitat del país però també la democràcia”.

Així, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, ha argumentat que si s’accepta que a Catalunya “no manem els catalans, és un pou sense fons i les cases i els països amb pou sense fons acaben malament”. I és que, al seu entendre, “si ho acceptem, ens tornaran a aplicar el 155 cada cop que diguem alguna cosa que no els acaba d’agradar. Si cedim en la presidència de la Generalitat, el segon pas és cedir absolutament amb tot”. Unes reflexions que es produeixen un dia després que La Moncloa anunciés un canvi d’estratègia que persegueix inhabilitar Carles Puigdemont sense judici per la via de recórrer davant del TC contra el simple fet que el president del Parlament, Roger Torrent, el proposés com a candidat.

El Consell d’Estat va anunciar aquest dijous al vespre que no veia fonament per impugnar en aquests moments la candidatura de Puigdemont a la investidura. L’informe és preceptiu però no vinculant i és el pas previ perquè el govern espanyol recorri davant el Tribunal Constitucional. Tot i això, aquest revés no atura els plans de l’executiu de Mariano Rajoy, i fonts de la Moncloa avancen que, tot i el dictamen del màxim òrgan consultiu del govern espanyol, tenen “la intenció de seguir endavant”.

Pujol ha afirmat en aquest sentit que ahir a la tarda “hi va haver un punt de sensatesa del Consell d’Estat que ens dona un punt de tranquil·litat i confiança”. I ha subratllat: “La maquinària de l’Estat ha acceptat l’acta de diputat de Carles Puigdemont”.

En aquesta línia, ha remarcat que els que fan més proclames de la inestabilitat “són els que més coses fan per generar inestabilitat”. “Si fem un pas en fals estem posant en perill el futur dels nostres fills”.

Preguntat insistentment per alguna alternativa a la investidura de Carles Puigdemont, ha assegurat que “el pla B és el pla A i el pla C també és el pla A”. “Volem un govern, volem exercir la presidència amb normalitat i enviar el 155 a la paperera de la història, aquest sí, que ja ens han fet molt mal. No podem renunciar davant l’arbitrarietat que ens imposa el govern de Madrid”, ha indicat.

A més, segons Pujol, “Europa aquesta setmana està perplexa davant el festival de decisions del govern espanyol”. “Qui té realment una crisi d’estat és l’estat espanyol i l’anunci d’un festival jurídic per part de Soraya Sáenz de Santamaría va acabar ahir amb un festival de focs amb la metxa mullada”, ha insistit.

El portaveu de JxCat ha volgut recordar també: “Hem arribat fins aquí perquè ha estat una decisió compartida que neix de baix i a la qual la classe política ha intentat donar resposta”. Per tant, “defensem la investidura que és l’acte on s’explica el pla de govern. Està treballadíssim, avancem en tots els àmbits del programa de govern”.

I ha conclòs: “El president Roger Torrent i la mesa van dir que defensarien els drets de tots els diputats i un dels drets que tenim és exercir la nostra feina amb llibertat i no amb coaccions que poden acabar als tribunals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia