Política

Eleccions 21-D

Albiol demana a Puigdemont que deixi l’acta de diputat després del seu “atac de sinceritat”

El popular considera que els missatges del president a Comín filtrats constaten que “el procés era impossible”

Rafael Hernando celebra que el líder de JxCat “reconegui” que és “un zombie polític”

El líder del PP a Catalunya al Parlament, Xavier García Albiol, creu que el candidat de Junts per Catalunya (JxCAT) a la investidura, Carles Puigdemont, ha de presentar la seva renúncia com a diputat al Parlament “un cop coneguda la realitat” i per tornar a “certa normalitat institucional”. El popular s’ha referit així a les paraules de desànim que el president expressa en uns missatges enviats a Toni Comín que reflecteixen, segons ell, “la frustració del procés” i un “atac de sinceritat des de la seva intimitat”.

En una roda de premsa aquest dimecres des del Parlament, Albiol ha considerat que les paraules de Puigdemont tenen “una transcendència important” perquè revelen allò que molts dirigents independentistes “diuen en privat”. I és que, segons ell, els missatges posen “en evidència que el procés era impossible” i “que s’ha enganyat”.

Per Albiol, els missatges també demostren que Puigdemont “no pot seguir endavant i que fa el ridícul”. El popular ha assenyalat que si el líder de JxCat renuncia a l’acta de diputat ajudarà “a no seguir fent el ridícul com ell mateix reconeix i és possible que permeti tornar a una certa normalitat institucional almenys a curt termini”.

I en defensa d’aquesta “normalitat a Catalunya” en un termini breu, Albiol ha tornat a reclamar al president el Parlament, Roger Torrent, que iniciï una ronda de contactes per escollir un candidat a la presidència per celebrar el ple ajornat en una sessió que, a parer dels populars, s’hauria de produir a “principis de la propera setmana”.

Si no hi ha candidat independentista, Albiol ha tornat a assenyalar Inés Arrimadas perquè faci un pas endavant.

Avisa que la renúncia de Puigdemont no garanteix que ningú surti de la presó

El diputat del PP també ha celebrat que Puigdemont digui “que la línia de treball de La Moncloa ha triomfat” i ha felicitat el govern de mariano Rajoy. Ara bé, ha advertit que això no suposa “garantir que ningú surti de la presó” perquè aquesta és una decisió que “no li correspon al govern d’Espanya”. “La interpretació de Puigdemont obeeix a la realitat virtual; el camí de la política va per una via i el judicial per una altra”, ha avisat.

El cap de files dels populars al Parlament no ha entrat a valorar si l’ajornament del ple suposa que comencin a córrer els dos mesos de termini que fixa el reglament per a un segon intent malgrat que no s’hagi produït una primera votació. S’ha limitat a dir que aquesta “és una interpretació dels serveis jurídics de la casa” i que ells seguiran “el criteri que assenyalin els serveis jurídics”.

El PP diu que Puigdemont és “un zombie polític”

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, també ha aplaudit que el president Puigdemont, “reconegui” als missatges enviats a Comín que és –segons Hernando– “un zombie polític”.

“M’alegro que ell mateix reconegui la seva situació, i el que fa falta ara és que el senyor Torrent, que és el president del Parlament, prengui nota d’això i proposi un altre candidat per desbloquejar la situació”, ha afirmat en declaracions a la premsa als passadissos del Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia