Política

Política municipal

obituari

L’exalcalde de Blanes Josep Marigó mor d’una greu malaltia als 58 anys

L’exbatlle socialista va estar a la Diputació i va ser el primer president del Dipsalut

Havia deixat la política per tornar a fer de professor en un institut

L’exalcalde de Blanes Josep Marigó va morir dimarts a la matinada a causa d’una greu malaltia (un càncer). Marigó, de 58 anys, havia estat el batlle blanenc en dos mandats: del 2003 al 2007, amb el suport d’ERC i ICV-EUiA al començament, i del 2011 al 2015. L’enterrament serà demà a les deu del matí, a la parròquia de Santa Maria de Blanes.

Marigó estava allunyat de la política local des del 2015 i havia tornat a fer de professor de secundària (a l’institut Lluís Companys de Tordera). Del 1999 al 2003 va fer de regidor a l’oposició. Del 2003 al 2007, Marigó va ser l’alcalde de Blanes i responsable de l’àrea de Protecció Civil, que dirigia Josep Lluís Puoy. “Era una persona metòdica, a qui agradava aprendre. No imposava mai la seva opinió i, si hi havia alguna discussió, sempre assumia la feina de mediador”, explicava ahir el mateix Puoy.

Marigó va ser diputat provincial a la Diputació en les etapes 2002-2003 i 2007-2015. Va ser el primer president de l’Organisme de Salut Pública Dipsalut, que va encapçalar del 2007 al 2011. En aquesta etapa, un dels projectes als quals va contribuir va ser el de Girona, territori cardioprotegit, amb el suport dels prestigiosos cardiòlegs banyolins, els germans Brugada.

L’exdegà de Medicina de la UdG i cap del servei de cardiologia de l’hospital Josep Trueta, Ramon Brugada, va agrair el suport de Marigó a Twitter. “Entristit per la notícia de Josep Marigó [...] Agraït per ajudar-nos amb el finançament de Medicina i per engegar el [...] projecte de desfibril·lació més gran d’Europa. Dos grans llegats. Una abraçada.” La Diputació i l’Organisme de Salut Pública Dipsalut també van fer una nota de condol per als familiars i amics de Marigó, “president fundador” de l’organisme, el 2007.

Càrrecs en el PSC

Marigó va decidir no presentar-se a la reelecció el 2015. Al final, el PSC va optar per Miquel Lupiáñez, que va revalidar l’alcaldia. Marigó va ser primer secretari de l’agrupació local, president de federació del PSC a comarques gironines i membre del consell nacional del PSC.

LA XIFRA

8
anys
va ser alcalde de Blanes Josep Marigó: en els mandats del 2003-2007 i del 2011-2015. Ha mort als 58 anys.

Mecànica i facilitat per fer plànols

Josep Marigó, casat i pare de dos fills, havia tornat a la docència des de feia tres anys, quan ja va deixar la política local. Marigó havia nascut a Pineda de Mar el 1959 i, després de l’etapa de formació bàsica a Calella (Maresme), va arribar a Blanes, on va estudiar formació professional de metall. Segons informa l’Ajuntament, també va estudiar mecànica i electricitat de l’Automòbil a Girona.

Una de les persones que van conèixer Marigó i hi van treballar és Josep Lluís Puoy, cap de Protecció Civil de Blanes des del 1998. L’exbatlle va ser l’interlocutor directe de Puoy del 2003 al 2007. “Ell es vanagloriava de ser mecànic, i sovint, quan parlaves d’alguna cosa, feia esquemes i plànols.” Del 1995 al 1998, Puoy, com a independent, va ser regidor del PSC, que liderava l’exalcaldessa Maria Dolors Oms, a l’oposició. El batlle era Fèlix Bota (CiU).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona