Política

L’imputat pel tall del TAV no declara perquè “no és delicte”

Més d’un centenar de persones donen suport al jove activista investigat pel 8-N a Girona concentrant-se davant dels Jutjats de Girona

Els CDR inicien una campanya d’autoinculpacions

El jove Emanuel Donoso no va entrar ahir al matí a declarar, citat pel jutjat d’instrucció número 4 de Girona i investigat per un delicte de “ desordres públics i coaccions” en el tall de les vies del TAV a Girona durant la vaga general del 8-N. L’activista, veí de Salt, va decidir “desobeir” i no declarar perquè considera que “uns fets que es portaven a terme en solidaritat amb els presos polítics, els exiliats i per la construcció de la República no es poden considerar uns fets delictius”.

Unes cent cinquanta persones es van concentrar a les portes dels Jutjats de Girona per donar suport a l’encausat de 26 anys. Amb pancartes on es podia llegir “Jo també vaig tallar les vies per la República” i “Prou criminalització. Totes som CDR”, es recordava que durant la mobilització del 8-N, a l’estació del TAV a Girona, durant dotze hores, hi van participar unes 10.000 persones. Els concentrats també van cridar lemes com “Si ens toquen a una ens toquen a totes”, “La repressió no ens aturarà” i “Sense desobediència no hi ha independència”. Entre els concentrats hi havia els regidors de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Lluc Salellas i Laia Pèlach. Una de les portaveus del CDR va llegir un manifest en què es denunciava “el remolí repressiu i autoritari” que l’Estat va engegar fa mig any, “i que no para d’escalar”. En el manifest es recordava que, a més del jove activista imputat, hi havia 10.000 persones a les vies del TAV i els Mossos d’Esquadra no van practicar cap identificació. En aquest sentit, van denunciar “l’existència de fitxers policials que s’elaboren amb criteris polítics i ideològics” amb l’objectiu de “desactivar el teixit popular associatiu”. El jove imputat és membre de l’Espai Antiracista Girona-Salt i de l’Ateneu Popular Salvadora Catà. Des del CDR es va assegurar que “cap dels represaliats caminarà mai sol”. En la situació actual, van recordar, “és un imperatiu reconèixer que no hi ha marxa enrere i fer efectiva la República des del carrer”. El manifest va concloure amb el crit de “no cedir ni un mil·límetre per aplicar el resultat irrenunciable de l’1-0”.

El jove és conscient que la seva negativa a declarar pot suposar que se’l detingui en qualsevol moment. Des del CDR es va fer una crida a la ciutadania a estar atents a les xarxes socials perquè en el cas que se’l detingui es convocarà una concentració de protesta davant la comissaria dels Mossos. Els CDR també han impulsat una campanya massiva d’autoinculpacions. Tothom qui vulgui, pot entrar al web www.jotambevaigtallarlesvies.cat per afegir-s’hi. Un cop acabat l’acte davant dels Jutjats de Girona, els concentrats es van encaminar, en manifestació, cap a l’Ateneu Salvadora Catà. Dimecres, un miler de persones es van solidaritzar amb l’imputat en una manifestació que va acabar davant de l’estació del TAV.

No compareixen els citats pel 3-0 a Tarragona

acn

Tres dels investigats per la vaga general del 3-O a Tarragona es van negar a comparèixer dijous davant el jutjat d’instrucció número 2 de la ciutat, que els havia citat a declarar per un presumpte delicte de desordres públics. Es tracta dels regidors de la CUP Laia Estrada i Jordi Martí, i Santi Fortuny, vinculat a moviments de l’esquerra independentista. Van argumentar que no compareixeran perquè consideren que el procés respon a un “muntatge” policial i judicial de tipus polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia