Política

L’advocat de Sànchez estudia demanar la nul·litat d’una resolució del TS per “irregularitats”

Jordi Pina critica que la sala aprofiti un recurs sobre la seva situació personal per valorar altres temes com la decisió del tribunal alemany

L’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, s’ha mostrat “perplex” pel fet que la sala d’apel·lacions del Tribunal Suprem hagi aprofitat un recurs sobre la seva situació personal per valorar d’altres aspectes com la decisió del tribunal alemany de no extradir Puigdemont per rebel·lió. Segons Pina, això demostra “irregularitats” en el sí del tribunal, perquè assegura que els magistrats de la sala no haurien de tenir accés a la resolució del tribunal alemany ni tampoc a d’altres escrits del jutge instructor, Pablo Llarena, que es citen en aquest recurs i que no estan al rotlle de la causa. “Això només alimenta sospites de que el procediment no és just i hi ha faltes de respecte als drets dels investigats”, ha valorat. Per això, estudia demanar la nul·litat de la resolució davant la mateixa sala d’apel·lacions.

El passat 9 de març, el jutge instructor Pablo Llarena va denegar a Sànchez sortir en llibertat i també un permís especial per poder assistir com a candidat al ple convocat el 12 de març. El seu advocat, Jordi Pina, va recórrer la decisió de Llarena davant la sala d’apel·lacions del Suprem, que no va contestar el recurs fins aquest dimarts.

En l’escrit, però, es fa una lleugera referència al motiu del recurs i, en canvi, els tres magistrats de la sala (encarregats en aquesta causa de revisar les decisions de Llarena) aprofiten per criticar la decisió del tribunal alemany de descartar la rebel·lió en l’euroordre de Puigdemont i també obren la porta a rebaixar la imputació a sedició.

El lletrat ha dit que està “perplex” perquè en una interlocutòria de 38 pàgines no es parla del motiu del recurs fins a la pàgina 31 i també perquè hi ha “irregularitats processals”. Segons puntualitza, el recurs a la sala afecta una peça separada sobre la situació personal de Sànchez i, per tant, els magistrats no haurien de tenir accés a d’altres resolucions que citen en aquest escrit (com la resolució del tribunal alemany).

“Això demostra que hi ha manca de respecte als drets dels investigats, i sembla que el Suprem sigui una única cosa on no es diferencia el que és un jutge instructor d’una sala d’apel·lacions”, ha manifestat Pina, a la seva sortida del Suprem. A més, el lletrat diu que tot plegat “alimenta les sospites” de que el procés “no és just”. “Ens fa mal perquè volem creure en la divisió de poders i en la justícia espanyola però llavors veiem això i és normal que alguns investigats qüestionin davant el jutge allò que veuen”, ha remarcat.

Si l’advocat acaba prenen la iniciativa haurà de presentar un incident de nul·litat davant la mateixa sala d’apel·lacions. En cas que li desestimin, encara podria recórrer al Tribunal Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona