Política

Torra es troba als EUA amb un bufet expert en conflictes

També hi inaugura el Catalonia American Council i assisteix al Smithsonian Folklife Festival

El president de la Generalitat, Joaquim Torra, es reunirà avui a Washington amb un bufet d’advocats especialitzat en negociació i conflictes. La reunió amb membres del Public International Law & Policy Group, que ofereix assessorament legal gratuït en negociacions i conflictes polítics, serà el darrer acte de l’agenda presidencial d’avui, on a primera hora del matí –hora local americana– visitarà la seu d’Acció acompanyat del director de l’oficina, Sergi Mata.

Posteriorment, Torra visitarà les instal·lacions del diari The Washington Post acompanyat de l’editor en cap, Elías López, abans de concedir una entrevista al mitjà. Ahir, després de presidir el Consell Executiu, Torra va agafar el vol cap als Estats Units per iniciar el viatge oficial a la tarda, on va inaugurar el Catalonia American Council, una organització independent, sense ànim de lucre, que aborda els reptes polítics i socials de Catalunya i els països de l’Amèrica del Nord i també les relacions bilaterals. Al vespre, i acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs, el president Torra encapçalava la recepció que oferia la Generalitat als artistes, entitats i institucions que participen al Smithsonian Folklife Festival, una exposició internacional de patrimoni cultural que té lloc cada any des del 1967 al National Mall de Washington.

Si bé fonts de la Presidència informaven que el viatge oficial de Torra als Estats Units tenia una agenda eminentment cultural, admetien que encara no estava del tot tancada tenint en compte que la visita no finalitzarà fins divendres. A més de la consellera de Cultura, el president Torra també ha estat acompanyat en el viatge oficial pel vicepresident primer del Parlament, Josep Costa.

Quatre Motors d’Europa

A banda del viatge als Estats Units d’aquesta setmana, el conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Ernest Maragall, va avançar ahir que una representació del govern català tornarà a mitjan juliol a Nova York per participar en una conferència per al desenvolupament sostenible. A més, la setmana vinent ell i Torra participaran a Stuttgart en una reunió dels Quatre Motors d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia