Política

opinió

Un any després del terror

El 17 d’agost es complirà un any de l’atac terrorista a Barcelona, on el meu pare, Ian Wilson, va ser assassinat i la seva dona durant 53 anys, Valerie Wilson, va resultar greument ferida. La meva mare ha passat aquest any tractant de recuperar-se de les seves lesions físiques; però, després de dues cirurgies i altres intervencions mèdiques, està molt clar que el seu cos mai tornarà a ser igual ni tampoc el seu cor. Juntament amb la seva recuperació física, la pèrdua del seu millor amic ha deixat a la mare un buit en el seu esperit amb què s’ha d’acostumar a viure. El meu pare era una persona amable i generosa que ajudava a qualsevol que ho necessités; va ser un meravellós pare, espòs, germà i avi, i el trobem molt a faltar.

La meva família i jo tornarem a Barcelona per recordar el meu pare i tornar al lloc on ell va respirar per última vegada. Ens reunirem amb persones que ens van ajudar arran de la tragèdia i que ara formen part de la nostra família. Caminarem pels carrers de la seva bella i històrica ciutat i ens consolarem entre la gent d’Espanya que ens va mostrar tant d’amor, compassió i suport. Aquest últim any no ha estat fàcil per a nosaltres, i som conscients que tampoc ha estat fàcil per als ciutadans d’Espanya i Catalunya. Abans de l’atac, lamento admetre que estava completament desinformada sobre la situació política que hi ha al seu país. No entenia l’estructura del govern i no sabia gairebé res sobre Catalunya o Espanya. No parlo català o espanyol, mai havia estat a Barcelona, i el meu coneixement de la ciutat es limitava a l’amor del meu fill pels dos equips de futbol de la lliga de la ciutat, el Barça i l’Espanyol. Ara estem més informats. A través d’amics amb els quals hem estat en contacte durant aquest any, i els mitjans internacionals, hem après sobre la divisió política que existeix a la península Ibèrica.

L’Ajuntament de Barcelona ens ha convidat a l’acte de commemoració el 17 d’agost de 2018. Estem molt agraïts que la nostra família hagi estat inclosa en aquest acte i tenim la intenció de participar-hi. Potser hi haurà algunes persones que desitjaran polititzar el significat d’aquest dia, però, si us plau, sàpiguen que per a la nostra família serà un acte de record. Hi assistirem per recordar el meu pare i donar suport a la meva mare, així com a les altres víctimes del terror i ens sentim honrats que la gent de Barcelona ens permeti estar al seu costat en solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona