Política

Interior afirma que l’assalt a la comissaria de Cornellà és “un fet aïllat” que tenia com a objectiu els Mossos

El conseller Buch destaca que la ràpida reacció policial ha permès “neutralitzar” l’atac “terrorista”

Els Mossos escorcollen durant cinc hores el domicili del presumpte terrorista

L’atac terrorista d’aquest dilluns contra una comissaria dels Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat és “un fet aïllat” que tenia com a objectiu aquest cos policial. Així ha descrit el conseller d’Interior, Miquel Buch, l’incident d’aquest matí, en el qual un individu ha irromput a les dependència policials amb una arma blanca i ha estat abatut pels agents.

Buch ha comparegut en roda de premsa aquest vespre després de la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista de Catalunya i ha assenyalat que amb la informació disponible fins ara “podem parlar que es tracta d’un fet aïllat que tenia com a objectiu clar els Mossos d’Esquadra i que ha estat neutralitzat”. En aquest sentit, ha destacat la “ràpida reacció policial” que ha permès “neutralitzar l’atac”.

El conseller ha recordat que la investigació dels fets està sota secret de sumari i, per tant, de moment no poden revelar més detalls, però ha apuntat que “tot indica que és un atac terrorista”.

Després de l’escorcoll que s’ha fet a l’habitatge del presumpte autor dels fets, el cos policial ha confirmat que no s’hi ha trobat ni explosius ni armes.

El comissari superior dels mossos, Rafel Comes, ha confirmat que a hores d’ara l’assaltant ja ha estat “plenament identificat” a través de les empremtes. Si més no a nivell estatal, perquè encara falta contrastar la informació sobre l’individu amb les bases de dades de les policies europees per tal de concloure el procés d’identificació. Comes ha concretat que cap persona ha estat detinguda en relació amb l’atac.

Pel que fa ha la reunió del Gabinet de Coordinació Antiterrorista, el titular d’Interior ha explicat que ha servit per repassar la informació sobre l’atac d’aquest matí i també “per recordar les mesures d’autoprotecció que els Mossos d’Esquadra i totes les policies locals tenen l’obligació de tenir”. Buch ha subratllat que “la policia és un objectiu terrorista i estem en un nivell d’alerta terrorista de 4 sobre 5” i “tots els agents d’aquest país han de vetllar per la seva autoprotecció i estar pendents que no es pugui repetir un altre dia un atac d’aquestes característiques”.

La reunió ha estat encapçalada de forma excepcional pel president de la Generalitat, Quim Torra, i pel conseller d’Interior, Miquel Buch. Hi han assistit comandaments dels Mossos d’Esquadra entre els quals el cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, el comissari superior del cos, Rafel Comes, o el comissari general d’Informació, Manel Castellví. Fonts del departament d’Interior han explicat que els Mossos d’Esquadra s’han reunit prèviament amb la Guàrdia Civil i la policia espanyola, a petició dels Mossos, per tal de compartir informació sobre l’atac i l’home que ha estat abatut.

Acaba l’escorcoll

Els Mossos d’Esquadra han escorcollat durant unes cinc hores el domicili del presumpte terrorista abatut aquest dilluns al matí a Cornellà de Llobregat. El registre ha començat poc abans de les dues del migdia i ha finalitzat cap a tres quarts de set de la tarda. Una desena d’agents del Grup d’Especial Intervenció, agents del TEDAX, policia científica, la unitat canina i els investigadors han participat en l’escorcoll. L’habitatge, situat al carrer Garraf de Cornellà, ha estat acordonat des de primera hora del matí i els veïns han estat desallotjats per motius de seguretat.

Els agents n’han sortit amb algunes bosses de plàstic, tot i que des del cos no s’ha volgut detallar si s’han endut material ni de quin tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona