Política

Torra crida a participar a la Diada i convertir-la en “un clam per la llibertat”

Adverteix que si el 2017 els catalans van aprendre a dir i lluitar pel “Sí”, aquest any caldrà “aprendre a dir No a la injustícia i la vulneració de drets”

El president de la Generalitat visita la Setmana del Llibre en català

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a participar a la Diada del proper dimarts i convertir-la “enguany més que mai en un clam per la llibertat”.

En l’acte de record a Montserrat Abelló que s’ha fet aquest diumenge a la Setmana del Llibre en Català a Barcelona, el president ha recalcat que l’any 2017 els catalans van “aprendre a dir que Sí i van lluitar pel Sí” i ha augurat que “segurament en els temps que vindran haurem d’aprendre a dir que No, a no resignar-nos, a no acceptar moltes coses”. “Els catalans s’han d’interpel·lar a si mateixos, a la seva consciència sobre els temps que vivim, i com col·lectivament com a poble serem capaços d’enfrontar-nos-hi”, ha afegit.

Poc després, Torra ha participat en la presentació del llibre Contes per ser lliures. 11 relats dels drets civils, on ha insistit en la idea que “s’ha d’aprendre a dir que No a la injustícia i vulneració dels drets civils, nacionals i socials dels catalans”.

Tot seguit, ha convidat tothom a “enguany més que mai” fer d’aquest Onze de Setembre “un clam per la llibertat. Tots els actes giraran al voltant de la llibertat i això no ens pot desunir com a poble, sinó tot el contrari, ens ha d’unir perquè aquests són els valors que ens han fet poble: la llibertat, la democràcia, la pau i l’entesa, el pacte”. Ha alertat que els catalans s’han de “revoltar” davant tot allò que s’allunya d’aquest gran consens.

Per això, espera que la del proper dimarts sigui “una gran Diada per la llibertat” i ha demanat que els pròxims dies “portin els records dels companys a l’exili i presos, i els milers de catalans que han estat investigats, processats, encausats o han de passar pels jutjats”. “Contra tot això hem de dir que no ho acceptarem i que per sobre hi ha la consciència d’homes lliures que tenim tots”, ha proclamat.

Torra ha explicat que no es troba enlloc millor que a la Setmana “envoltat de llibres, cultura, llibertat i talent”. Segons ell, aquestes són les tres paraules amb què cal “bastir l’edifici republicà que volem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”