Política

Batet nega que prometés a Maragall que el seu govern donaria instruccions a la Fiscalia

Respon a informacions que asseguren que el conseller ha insinuat un compromís per intercedir en el judici de l’1-O

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha negat aquest dijous que prometés al govern de la Generalitat que el seu executiu donaria instruccions a la Fiscalia en el judici de l’1-O, tal com alguns mitjans han publicat després d’interpretar unes manifestacions del conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, en una entrevista a Onda Cero. Aquestes informacions assenyalen que Maragall ha assegurat que la ministra es va comprometre a donar instruccions a la Fiscalia, malgrat que el conseller ha afirmat textualment que la ministra va destacar que corresponia al govern espanyol “formular la política criminal de l’Estat i traslladar-la als fiscals perquè l’apliquin a la Fiscalia en el seu conjunt”, en el que és, ha recordat el conseller, “un pur reflex de la realitat”.

Batet ha reaccionat a aquestes informacions mitjançant unes declaracions on apunta que “no ha tingut ocasió d’escoltar exactament les declaracions de Maragall”, però “si efectivament és el que ha traslladat el mitjà de comunicació [en referència a la nota d’Onda Cero titulada: ‘Maragall asegura en Más de uno que Batet le dijo que daría instrucciones a la Fiscalía’] vull desmentir-ho rotundament” perquè són unes manifestacions “absolutament falses” i “el que espero és que el senyor Maragall ho aclareixi i rectifiqui les seves paraules”.

Batet ha insistit que “tan en púbic com en privat” tan ella com el seu govern han dit sempre “el mateix”: “Màxim respecte a l’autonomia de la Fiscalia general de l’Estat, entre altres coses perquè és una autonomia garantida constitucionalment, i per tant màxim respecte a la independència del Poder Judicial”.

També en resposta a la polèmica, la Conselleria d’Acció Exterior ha recordat que el conseller s’ha referit “en tot moment a la política criminal”. A la transcripció, Margall ha recordat que aquesta capacitat del govern “té a veure com es qualifiquen i es formulen criteris que després la fiscalia, amb tota independència, ha d’aplicar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona