Política

Maragall es confirma com a candidat a les primàries d’ERC per encapçalar la candidatura de Barcelona a les municipals

L’encara conseller d’Acció Exterior descarta entrar a formar part d’una llista unitària amb la resta de formacions independentistes

Ernest Maragall s’ha postulat aquest diumenge al matí des del barri del Clot de Barcelona per ser l’alcaldable d’Esquerra Republicana a Barcelona a les eleccions municipals del maig de 2019. L’encara conseller d’Acció Exterior ha explicat que va ser el president del partit, Oriol Junqueras, qui li va proposar el repte des de la presó de Lledoners. Tot i que en un primer moment va dubtar, per raons com l’edat, o no voler malmetre el llegat que suposa el seu cognom, “finalment Barcelona es va imposar”.

Segons Maragall, la seva proposta podrà guanyar l’alcaldia si saben posar en marxa “una onada imparable de barcelonisme intel·ligent i crític, però compromès”. Ernest Maragall ha descartat entrar a formar part d’una llista unitària amb la resta de formacions independentistes.

Ernest Maragall ha donat a conèixer aquest diumenge la seva decisió de “fer el pas per la ciutat” i inscriure el seu nom a les primàries d’Esquerra Republicana per ser escollit candidat a l’alcaldia de Barcelona. “El nostre país i la nostra ciutat viuen hores exigents, i no és moment de renúncia, comoditat o resignació”, ha reblat.

Amb tot, Maragall no ha amagat els dubtes que el van envair quan Oriol Junqueras li va fer la proposta des de la presó de Lledoners. No només per una qüestió d’edat, als seus 75 anys, sinó també per la feina “apassionant” que està desenvolupant a la conselleria d’Acció Exterior, “i un dubte profund sobre la meva idoneïtat”.

Segons Maragall, Barcelona s’ha de preparar per afrontar “un pols molt potent”. Maragall s’ha mostrat convençut que, si la seva candidatura prospera, arribarà a guanyar les eleccions. “Guanyarem si som capaços de transmetre el que ja som i si sabem posar la idea i la realitat de Barcelona al cap i al cor dels barcelonins”. A més, el candidat també ha assenyalat que el seu projecte guanyarà si sap convertir “la incertesa del present en un projecte creïble”, “i posar en marxa una onada imparable de barcelonisme intel·ligent i crític, però compromès”.

Maragall ha assenyalat tenir ganes de començar a parlar sobre totes les qüestions que afecten Barcelona, “passant per tots els barris i districtes”. Des de la cultura fins a la seguretat passant per l’educació, la llibertat o els serveis socials. “Barcelona no es deixa reduir a quatre tòpics simplistes”, ha assenyalat Maragall. Entre d’altres, la Barcelona republicana que pensa Maragall és “referència de dignitat col·lectiva, avançada en la lluita per la llibertat i compromesa amb una idea de justícia que no accepta la injustícia dels presos polítics”.

Maragall també ha aprofitat per agrair el gest “generós” d’Alfred Bosch i el seu equip. El candidat Maragall a les primàries encara no té conformada la llista que l’acompanyarà als comicis si guanya, però ja ha avançat que estarà formada per persones del partit i també per ciutadans sense afiliació. El període per presentar candidatures va començar dijous i s’allargarà fins l’11 d’octubre. El dia 26 es faran les votacions en una jornada electoral oberta a més de 4.000 militants i simpatitzants que el partit té a la capital catalana.

Sobre el seu relleu a la conselleria, Maragall ha explicat que és una decisió que no li correspon a ell, sinó al president de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona