Política

Maragall diu que el recurs contra la reobertura de delegacions és part “d’una horrible normalitat”

El conseller d’Acció Exterior assegura que el Govern acudirà al TSJC “amb els deures fets” i mentrestant manté el calendari previst per reobrir les properes seus

El Govern batallarà als tribunals el recurs contenciós administratiu que l’Advocacia de l’Estat ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el decret de reobertura de les delegacions catalanes a l’estranger. Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, des de Londres, on ha reobert la delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, tancada pel 155 durant mesos.

Segons el conseller, el recurs és part “d’una horrible normalitat” i en aquest sentit no li “sorprèn” ni “impressiona”. Maragall manté que no hi ha hagut ni “precipitació ni desconeixement” en la reobertura de les seus a l’estranger però ha matisat que primer “toca esperar” a rebre el contingut del recurs. Segons ha explicat, el Govern l’estudiarà per presentar les “evidències, arguments i raons” per les quals es defensarà la “correcció” dels passos fets per reobrir les delegacions. “Hem d’estudiar què diu el recurs i a la vista d’això acudirem al tribunal amb els deures fets”, ha assegurat.

Amb tot, Maragall ha allargat la mà a l’Executiu espanyol sobre el contenciós administratiu. “Si en el camí de reobertura de les properes delegacions hi ha una mínima possibilitat d’acord, estarem encantats d’entrar-hi”, ha dit.

En qualsevol cas, però, el conseller ha descartat que el procés afecti el calendari previst pel departament, que contempla que a l’octubre es reobrin les delegacions de Suïssa i Itàlia mentre que al novembre tornin a obrir les portes les seus als EUA i a França.

Les delegacions a l’estranger, ha detallat Maragall, tindran un triple objectiu: representar, estar present i influir. “Representar la societat catalana i les institucions, i això inclou la situació irracional en els àmbits de llibertat i democràcia al nostre país”, ha dit el conseller en referència a les 16 persones que es troben “a la presó o a l’exili”. “I aquesta és una de les tasques que ens corresponen”, ha afegit.

Preguntat per l’estat en què es troba la reactivació del Diplocat, Maragall ha afirmat que està en procés de “recuperació formal i operativa” i ha indicat que la previsió és que es pugui completar de manera que a finals d’any estigui obert “amb personal i una estratègia definida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona