Política

La manifestació de l’1-O acaba amb incidents

Els Mossos d’Esquadra dispersen els últims manifestants a l’entorn de l’Arc de Triomf de Barcelona

S’han utilitzat salves perquè marxessin centenars de manifestants de davant la Prefectura de la policia espanyola a Via Laietana

Cap a les onze de la nit, els Mossos d’Esquadra han dispersat els últims manifestants de la commemoració del primer aniversari de l’1-O a l’entorn de l’Arc de Triomf de Barcelona. Uns centenars de persones que han estat dispersades amb les furgonetes de la Brigada Mòbil i amb alguns cops de porra.

Hi ha hagut corredisses a l’entorn de la Ronda de Sant Pere i de l’Arc de Triomf, i en alguns punts els Mossos han hagut de desfer barricades formades amb tanques i contenidors bolcats. En algun altre punt s’han fet fogueres.

Cap a les onze de la nit, però, la policia ja havia aconseguit dispersar el gruix més important d’aquests últims concentrats a la zona, tot i que se seguia pentinant la zona amb les furgonetes policials.

Abans, però, centenars de persones que s’havien concentrat davant de la Prefectura de la policia espanyola a la Via Laietana coincidint amb la manifestació per commemorar l’1-O. Tot i que el curs de la marxa convocada per la Plataforma 1 d’octubre no estava previst per aquesta via, aquest carrer del centre de Barcelona s’ha anat omplint de persones al llarg del vespre.

Un cop ja acabada la manifestació, els Mossos d’Esquadra han llançat diverses salves i han circulat amb les furgonetes per fer dispersar els concentrats, alguns dels quals han llançat ampolles i llaunes als agents. Els agents de la policia catalana han fet un cordó per protegir l’edifici de la Prefectura de la policia espanyola.

Una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil han acudit per donar suport als efectius a la porta. Els agents han demanat en un avís sonor als manifestants que deixessin de tirar-los objectes i, posteriorment, han alertat que intervindrien.

En aquell moment, un grup d’antiavalots ha disparat salves i ha corregut darrere els manifestants, que s’han dispersat, per, acabar traçant una barrera amb bosses de brossa, contenidors i tanques, en dos punts, que la policia ha retirat al cap de poca estona.

Així, desplaçant-se amunt i avall amb els vehicles han anat portant els manifestants en direcció muntanya, fins que al final ha quedat un grup reduït a l’encreuament amb el carrer de les Jonqueres, on hi ha hagut corredisses i empentes entre concentrats i policies.

Els agents pujaven i baixaven de furgonetes desplaçant-se a alta velocitat per la via, parant de cop, baixant, corrent darrere manifestants i tornant a pujar als automòbils. Alguns establiments de restauració han abaixat persianes i els seus clients s’han quedat a dins mentre ha durat la intervenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona