Política

L’Ajuntament de Barcelona prepara la substitució dels antiavalots de la Guàrdia Urbana per una unitat nova

Colau espera que Buch rectifiqui i aprofiti la Junta de Seguretat Local per anunciar més Mossos per a la capital catalana

L’Ajuntament de Barcelona prepara la substitució dels antiavalots de la Guàrdia Urbana per una unitat nova. El consistori negocia amb els sindicats com aplicar aquesta mesura que forma part del seu pla director.

Colau defensa que els antidisturbis no són competència de la Urbana, sinó dels Mossos d’Esquadra, i que per tant no tenia sentit que hi hagués una unitat dedicada a aquesta qüestió. Ha afegit que l’objectiu és transformar-la perquè sigui “moderna, professional i tingui funcions pròpies de la Urbana”.

Colau ha recordat que a principis del mandat es va aprovar un pla director de la Guàrdia Urbana que s’ha anat aplicant progressivament en diferents fases. S’està negociant ara amb els sindicats una mesura anunciada llavors, la substitució de la unitat d’antidisturbis per una de nova. El que es pretén ara és reorganitzar-la perquè s’ocupi d’emergències i altres funcions “adequades a les funcions específiques de la Guàrdia Urbana”.

En declaracions als mitjans a l’Ajuntament, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha explicat que les funcions d’aquesta unitat implicarien atendre grans concentracions de masses, feines de suport a altres actuacions de la policia, temes mediambientals i suport a les unitats de barri. “Més territori i proximitat. Serà més proactiva, territorial i visible”, ha conclòs.

La Unitat de Suport Policial (USP) té ara 150 efectius, però se’n preveuen més per a la nova unitat, tot i que Recasens no n’ha concretat quants. El nom que de moment està sobre la taula és el d’Unitat de Reforç a la Proximitat i Emergències (URPE). Pel que fa al calendari, no ha volgut concretar més enllà de dir que la mesura estarà llesta en mesos, “no gaires”.

Colau ha tornat a insistir que espera que el conseller d’Interior rectifiqui i aprofiti la Junta de Seguretat Local de dijous per incorporar més Mossos a Barcelona. “Espero i confio que el conseller veurà, a la llum dels fets i del que diuen els veïns i els mateixos Mossos, i que és una evidència, que cal sumar nous efectius dels Mossos”, ha indicat.

En tot cas, ha celebrat la col·laboració a peu de carrer dels dos cossos per lluitar contra els narcopisos, amb dues entrades per setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Estudiants propalestins bloquegen el Sciences Po de París

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona