Política

Casado anuncia a Badalona una proposició de llei per desallotjar ocupes en un termini de 24 hores

El líder del PP posa d’exemple el mandat d’Albiol i en destaca la “priorització de la seguretat dels veïns”

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha anunciat aquest dijous que el seu grup al Congrés presentarà una proposició de llei per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges. La mesura pretén “garantir” el dret a la propietat, la seguretat de les persones i la convivència.

La iniciativa aposta perquè els agents policials puguin desallotjar immobles ocupats en 24 hores i incrementar a pena de presó d’entre un a tres anys el delicte d’usurpació. Casado ha reclamat el suport de la resta de grups del Congrés i ha dit que el candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol, representa el que el partit “vol pels seus alcaldes”. En concret, ha destacat la “priorització de la seguretat dels veïns” que va fer Albiol mentre va ser alcalde.

En concret, Casado ha detallat que la iniciativa que portaran al Congrés vol que els immobles ocupats no puguin tenir condició de domicili i que, per tant, els qui els ocupen no s’hi puguin empadronar. També es vol donar l’oportunitat a les comunitats de propietaris a personar-se i prendre mesures legals davant d’ocupacions a la seva finca quan el propietari legal no actua.

Després de tenir un record per les persones que van morir en un incendi a Badalona “a causa d’uns ocupes que tenien punxada la llum”, Albiol ha posat de manifest el nombre de pisos ocupats que hi ha a la ciutat, i els ha xifrat en prop d’un miler. Amb tot, ha recordat que la iniciativa parlamentària del grup popular no vol perseguir a les persones que ocupen “perquè no tenen recursos” sinó a aquells que creen “problemes de convivència” amb els veïns. “Aconseguir que les màfies que es dediquen a utilitzar l’ocupació com un negoci, el vegin limitat”, ha indicat.

Albiol ha explicat que l’actual llei representa la “impunitat” i que, a parer seu, no dóna resposta a la situació que pateixen molts veïns. “Avui ocupar un pis a Badalona o a qualsevol altra ciutat surt gratis perquè la llei empara a qui ocupa davant dels veïns que pateixen les conseqüències de l’incivisme”, ha criticat. En aquest punt, ha fet una crida a aprovar la iniciativa del PP i ha dit que és de les lleis “més socials que s’ha aprovat darrerament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona