Política

Junqueras, Romeva, Rull, Turull, Forn, Sànchez i Cuixart arriben a Soto del Real, on compartiran mòdul

Prèviament, Bassa i Forcadell havien ingressat al centre penitenciari d’Alcalá-Meco

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han arribat a les 17.15 h de la tarda d’aquest divendres a la presó de Soto del Real en un autocar de la Guàrdia Civil procedent del centre de Brians 2. El vehicle, escoltat per mitja dotzena de dotacions d’aquest mateix cos, ha parat prèviament al centre penitenciari d’Alcalá-Meco, on han ingressat Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Tots ells han entrat al mòdul d’ingressos de la presó, on segons fonts d’Institucions Penitenciàries ara seran identificats, els prendran les empremtes digitals i els registraran els béns personals. Després compartiran el mòdul de respecte de la presó per facilitar l’operatiu durant els dies del judici, segons fonts d’Institucions Penitenciàries.

A les portes de Soto del Real els esperava un núvol de periodistes, una persona amb una estelada que ha fet crits demanant la llibertat per als presos i un petit grup amb banderes espanyoles.

El trasllat és previ a l’inici del judici oral contra tots ells per l’organització de referèndum de l’1-O, que segons ha donat a conèixer aquest mateix divendres el Tribunal Suprem obrirà les seves sessions el pròxim dimarts 12 de febrer.

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez tornen a Soto del Real, on van estar empresonats durant vuit mesos primer per ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela i posteriorment del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Fonts d’Institucions Penitenciàries apunten que se’ls mantindrà junts “per facilitar el trasllat a les diligències durant els dies de judici”. Dolors Bassa i Carme Forcadell també compartiran el mòdul de respecte d’Alcalá Meco.

Pel que fa a les comunicacions amb els advocats, podran reunir-s’hi sense límit de temps ni restriccions horàries als locutoris especials on els funcionaris només tenen control visual. Abans de marxar a les presons catalanes, Llarena va autoritzar que es reunissin a una sala sense barreres físiques entre els lletrats i els processats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona