Política

Trapero declararà al Suprem el 14 de març com a testimoni

La setmana vinent declararan Santiago Vidal, Josep Maria Jové i Carles Pi i Sunyer i l’instructor dels atestats de la Guàrdia Civil

També compareixeran el director de la delegació del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altajaf, i el representant del Diplocat, Alberto Royo

El Tribunal Suprem ha citat com a testimoni per al 14 de març a les quatre de la tarda l’excap dels Mossos, el major Josep Lluís Trapero. El major està pendent de judici a l’Audiencia Nacional, acusat de rebel·lió. Per tant, es pot negar a declarar o pot escollir, en suport de la seva lletrada, Olga Tubau, quines preguntes vol respondre i quines no. Aquella tarda també declararan l’exnúmero 2 d’Economia, Josep María Jové (investigat al TSJC), l’exsenador d’ERC i jutge, Santiago Vidal, i el comissionat per la Transició Nacional, Carles Pi i Sunyer (els dos últims investigats al 13 de Barcelona). També declararan el dimarts l’instructor dels atestats de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, i el secretari que va signar els informes.

El Suprem ha detallat aquest dijous els testimonis que passaran pel judici de l’1-O. Ja estava feta la previsió per al dilluns i el dimarts, tot i que el tribunal ha decidit ampliar la prova testifical per al dimarts i també ha citat dos guàrdies civils. Tal com consta a la interlocutòria d’admissió de proves, els seus números d’identificació corresponen a l’instructor i el secretari dels atestats de la Guàrdia Civil. Aquest informes han estat la base de les querelles contra els líders independentistes.

Declaració de Daniel Baena, instructor dels atestats

El primer és el tinent coronel Daniel Baena, cap de la unitat de política judicial a Catalunya. Està citat a petició de les defenses de Joaquim Forn, Oriol Junqueras i Raül Romeva, la fiscalia i l’advocacia de l’Estat. La defensa de Junqueras i Romeva també va demanar com a prova pericial que es pogués rastrejar el compte de Twitter del perfil ’Tácito’ per determinar si al darrera hi ha el tinent coronel, ja que era un compte des del qual es carregava contra l’independentisme. El tribunal, però, no va acceptar aquesta prova.

Testimonis ja anunciats per dilluns i dimarts

La declaració dels dos guàrdies civils se suma a les testificals que ja s’havien comunicat dies enrere per a dilluns i dimarts vinent. Dilluns declararan diferents dirigents i treballadors de l’empresa Unipost com Albert Jaime Planas, Francisco Juan Fuentes i Antonio Manuel Santos. També ha estat citat David Palanqués, responsable de projectes del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) del Departament de Treball.

Per dimarts, el tribunal preveu que declarin com a testimonis Josep Oriol González, propietari de l’empresa Buzoneo Directo; Rosa Maria Sans, responsable de Recursos Humans d’Artyplan; Enric Vidal, coordinador d’acció política d’ERC a Badalona i dissenyador gràfic, i Enrique Mary, treballador d’Artyplan.

Planificació per dimecres i dijous

El dimecres 13 serà el torn del director general de Difusió, Jaume Mestre, el director de la delegació del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altajaf, i Alberto Royo, representant del Diplocat. A la tarda declararan els observadors internacionals que van estar l’1-O a Catalunya, Paul Sinning i Helena Catt.

L’endemà, dijous 14, declararan al matí el secretari de Difusió del Departament de Presidència, Antoni Molons, la directora dels serveis de Presidència,Teresa Prohias, i el subsecretari del Ministeri d’Hisenda quan van passar els fets, Felipe Martínez.

Trapero pot no declarar

A la tarda, serà el torn de Trapero, que està proposat per les defenses de les defenses de Rull, Turull, Sànchez, Cuixart i Forn. La seva lletrada, Olga Tubau, assistirà l’excap dels Mossos que, pel fet d’estar investigat, pot negar-se a declarar. Fonts properes a Trapero apunten que encara no ha pres la decisió sobre si declararà o s’acollirà al dret de no fer-ho. En cas d’accedir a declarar, com que està investigat, pot seleccionar les preguntes que vulgui respondre i les que no.

Aquella tarda també declararan l’exnúmero 2 d’Economia, Josep Maria Jové (investigat al TSJC), l’exsenador d’ERC i jutge, Santiago Vidal, i el comissionat per la Transició Nacional, Carles Pi i Sunyer (els dos últims investigats al 13 de Barcelona). L’exsecretari general d’Economia Josep Maria Jové va ser un dels detinguts durant el 20-S i la coneguda com ’Agenda Jové’ és un dels documents que la fiscalia usa per preguntar als acusats sobre un suposat pla per arribar a la consecució de la independència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona