Política

Un guàrdia civil diu que el llançament d’un farcell incendiat a Igualada el va fer témer “una escalada” en les accions

Les defenses qüestionen que aquesta acció o una pintada en una altra caserna a Gandesa tinguin a veure amb el procés independentista però Marchena no admet les preguntes

Un caporal defineix com a “tanquetes” maquinària agrícola amb tracció per eruga

Un guàrdia civil d’Igualada ha explicat aquest dijous al Tribunal Suprem que van témer que hi hagués una “escalada” en les accions contra les casernes d’aquest cos policial després del llançament d’un farcell amb roba militar incendiat a les dependències de la capital de l’Anoia. Altres guàrdies civils han relatat accions de “fustigació” a la comandància de la Travessera de Gràcia i a Gandesa, on es va fer una pintada. Marchena ha impedit a les defenses qüestionar que les accions relatades pels testimonis estiguin vincula amb la causa.

L’agent d’Igualada (TIP W52137L), que ha comparegut com a testimoni a la 24a sessió del judici de l’1-O, ha explicat que estava de servei la nit del 28 de setembre, quan va veure “flames” per un monitor en un dels patis de la caserna. A preguntes de l’advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, ha explicat que era “un farcell de roba militar de l’exèrcit espanyol”. Quan va veure les flames, va donar “la veu d’alarma corresponent” i va avisar els bombers, tot i que companys seus “van sufocar el foc de seguida”.

L’agent ha explicat que ell no va veure el farcell –només les flames a través del monitor-, però que sap que va ser examinat pels artificiers i per un equip de la policia judicial. També ha dit que va saber, per les diligències, que el farcell estava “impregnat de combustible”.

Segons ha explicat, l’espai on va caure el farcell incendiat és un “petit pati” on hi ha “cables elèctrics” i on “el vent arrossega malesa, fulles seques”. De fet, ha reconegut que el primer que va pensar és que es podrien haver crema algunes fulles, i que va “témer” pels cables elèctrics perquè a la zona també hi havia garatges i hi podia haver “combustible”. El guàrdia ha precisat que la tanca de la caserna fa dos metres i des de fora es veu el que hi ha a dins. Sobre l’autor del llançament, ha dit que era una persona que anava amb la cara tapada.

A preguntes del fiscal, ha dit que es podria haver donat “la casualitat” que hi passés algú, perquè “a vegades pot caure algun objecte per la finestra” perquè “hi ha nens”.

En aquest sentit, ha assegurat que aquest episodi va afectar “bastant” a la vida quotidiana de la caserna i va provocar neguit. Segons ha dit, “moltes famílies” van ubicar els dormitoris dels seus fills a parts “més interiors” que donaven a l’altra banda de l’edifici. “Ja estàs pendent i amb nervis perquè hi pugui haver una agressió similar, potser hi havia una escalada”, ha apuntat.

L’agent ha destacat que alguns ciutadans que van mostrar “preocupació” cap a ells i els van traslladar el seu “suport”, però no recorda que en rebessin de cap polític.

“S’havia perdut la vergonya”

El mateix guàrdia civil ha explicat que a la caserna d’Igualada hi va haver concentracions diversos dies entre el 20 de setembre fins a principis d’octubre, un fet que “variable molt la vida quotidiana”. “Els familiars dels guàrdies civils que vivien a la caserna s’havien de plantejar com tornar a la feina, què es trobarien”, ha dit, “i els nens al tornar a l’escola havien de tenir una certa previsió de com arribar”. A més, ha afegit que, en una de les concentracions, també hi va haver bombers, que “van treure els camions i posaven les sirenes, i que alguns d’ells van fer “fotos” i “enfocaven amb el mòbil el que estava passant”.

Per al guàrdia civil, l’actitud de la gent que es concentrava davant de la caserna era de “falta de respectes”. “S’havia perdut la vergonya totalment, insultant i amenaçant”, ha reblat.

Marchena atura la defensa

Durant aquest interrogatori, Marchena ha tallat les preguntes de l’advocat Jordi Pina´, que ha demanat al testimoni “quin element li infereix” que el llançament d’aquest farcell incendiat tingués a veure “amb el procés o la independència”. Marchena ha demanat a Pina no demanar al testimoni “sobra raonaments”. “Els raonaments que la gent pugui expressar a la sala ni els vincula ni a vostès, ni a nosaltres ni a ningú”, ha argumentat. “El tribunal farà les seves pròpies inferències”, ha conclòs.

Marchena ja havia tallat l’advocat de Junqueras i Romeva, Andreu van den Eynde, quan aquest ha preguntat a un caporal de Gandesa si tenia “alguna dada” que pogués relacionar els autors d’una pintada al mur de la caserna amb la inscripció Votarem amb la ideologia independentista. Marchena li ha demanat que “no pregunti sobre la ideologia de la persona que feia la pintada” perquè “no té cap interès”.

“Tanquetes agrícoles”

A preguntes del fiscal, el caporal ha explicat que la pintada les vam fer el 24 de setembre a la tanca perimetral dues persones que anaven “encaputxades” i que “no es van poder identificar”. Sobre aquest fet, ha dit que “es van recollir imatges estàtiques, no de vídeo”, però que no les va donar a ningú perquè “ningú les hi va demanar”.

El mateix caporal ha rememorat que a la caserna de Gandesa hi va haver altres “actes de fustigament”, en al·lusió a concentracions a l’exterior. Segons ell, en algunes protestes els manifestant cridaven consignes com “Boti, boti, boti, espanyol qui no boti” o cantaven Els Segadors. També ha dit que es van sentir crits com “assassins o fills de puta”. El caporal ha indicat que a la caserna hi ha 10 habitatges i que “per a les famílies no és agradable escoltar que al pare o al marit els estan impedint el pas perquè hi ha una manifestació”. De fet, ha dit que durant les concentracions, alguna de les quals va durar uns 25 minuts, no era “ni possible ni aconsellable” sortir de la caserna.

En una de les protestes, ha explicat, amb la participació d’entre “15 o 20” tractors o altra maquinària agrícola i s’ha referit a “tanquetes agrícoles”, en referència a maquinària amb tracció per eruga.

Concentracions a Travessera de Gràcia

En la mateixa línia, un sergent de la Guàrdia Civil ha relatat que davant aquesta caserna es van fer diverses protestes a la tardor de 2017 on els manifestants els deien, segons ell, “gossos, feixistes i algun que altre fill de puta”. També els cridaven “Fora les forces d’ocupació” i “Els carrers seran sempre nostres”. No obstant això, a preguntes de l’acusació popular ha admès que no hi va haver “cap intent d’assalt” a les dependències de la Guàrdia Civil.

L’advocat Jordi Pina li ha preguntat perquè no es van incloure expressions com “gossos o fills de puta” en cap escrit de la Guàrdia Civil, cosa que no ha sabut respondre. L’agent ha admès a Pina que no hi va haver cap guàrdia civil lesionat.

Tot i dir que ell no viu a la caserna, ha afirmat que durant les concentracions “les famílies amb nens estaven allà dins” i que estaven “limitats per sortir” perquè “la gent increpava”. El sergent ha comentat que el 21 de setembre va veure almenys dues patrulles de Mossos, però no ha pogut donar detalls sobre si la policia catalana van fer algun perímetre de seguretat, perquè ell estava al seu lloc de treball i mantenien un “contacte limitat”.

El sergent ha declarat que la concentració que va tenir lloc la nit del 21 al 22 setembre, quan a dins hi havien els detinguts del 20-S va acabar passades les quatre de la matinada. L’advocada Marina Roig li ha fet notar que a les diligències consta que va finalitzar a dos quarts d’una.

  • 16:46 Finalitza la declaració de l'agent de la Guàrdia Civil W52137L. El judici se suspèn fins dimarts vinent, 2 d'abril
  • 16:45 L'agent W52137L explica, a preguntes de l'advocada Marina Roig, que a les protestes del 2 i 3 d'octubres es van produir cassolades al voltant de les deu de la nit
  • 16:44 El jutge Marchena veta a Jordi Pina que pregunti a l'agent W52137L per què infereix que el llançament d'un "objecte incendiari" contra la caserna d'Igualada tenia relació amb altres protestes
  • 16:42 L'agent W52137L sobre les protestes a la caserna d'Igualada: "L'actitud de la gent era de falta de respecte"
  • 16:41 L'agent W52137L explica que després de l'atac amb un objecte incendiari van rebre el suport de la ciutadania però no recorda que cap polític fes alguna declaració
  • 16:40 L'agent W52137L assegura que l'incident va provocar neguit a la caserna per por a una "escalada". "Moltes famílies van ubicar les habitacions dels nens a les parts interiors de l'edifici", diu
  • 16:39 L'agent W52137L explica que l'"objecte incendiari" el va llançar una persona amb la cara tapada
  • 16:38 L'agent W52137L explica que la nit del 28 de setembre hi va haver un llançament d'un objecte contra la caserna que va provocar flames, "que de seguida vam poder apagar", però no va poder veure l'"artefacte"
  • 16:35 L'agent W52137L relata que el hi va haver concentracions de bombers diversos dies davant la caserna d'Igualada, però no recorda quins
  • 16:33 L'agent W52137L relata que al setembre hi va haver diverses protestes que "alteraven la vida quotidiana" de les persones que vivien o treballaven a la caserna d'Igualada
  • 16:32 Ara declara l'agent W52137L, que respon a les preguntes del Fiscal Cadena sobre els fets del 28 se setembre a la caserna d'Igualada
  • 16:30 El caporal G57387Z puntualitza a preguntes de Francesc Homs que els "vehicles eruga" que va veure a la concentració del 3 d'octubre eren "tanquetes agrícoles"
  • 16:29 El caporal G57387Z respon a l'advocat Jordi PIna (Sánchez, Rull i Turull) que desconeix si es va fer atestat pels dies d'"assetjament a la caserna de Gandesa"
  • 16:26 L'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, pregunta al caporal G57387Z per què no consten les imatges que afirma que es van captar d'"encaputxats" fent una pintada a la tanca de la caserna
  • 16:22 El caporal G57387Z que el 3 d'octubre hi va haver una protesta amb "tractors i vehicles eruga, tanquetes"
  • 16:21 El caporal G57387Z assegura que hi va haver "més actes de fustigament" el 2 i 3 d'octubre
  • 16:19 El fiscal Cadena pregunta al caporal G57387Z per una pintada amb el missatge "votarem" a la tanca de la caserna de Gandesa feta el 24 de setembre de 2017
  • 16:18 Ara declara el caporal primer de la Guàrdia Civil G57387Z, responsable de seguretat de la caserna de Gandesa
  • 16:15 L'advocat Jordi Pina pregunta al sergent K12314U per què no va fer constar al seu informe els insults de "fills de puta" o "fora les forces d'ocupació" que ha relatat durant el seu testimoni
  • 16:13 El sergent K12314U assegura a l'acusació popular que en cap cas es va produir cap intent d'assalt a la caserna
  • 16:12 El sergent K12314U explica a l'advocada de l'Estat Elena Sáenz que sense la mediació dels Mossos era "impossible" sortir de la caserna
  • 16:07 El sergent K12314U relata al fiscal Cadena les protestes que van tenir lloc davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia, a Barcelona, de la qual n'era cap policial
  • 16:05 Es reprèn el judici de l'1-O. Declara el sergent de la Guàrdia Civil amb TIP K12314U. Seguiu la sessió en directe a @elpuntavuitv i al digital
  • 13:33 El jutge Marchena dona per finalitzada la sessió del matí i apunta que es reprendrà a les 16 hores
  • 13:32 El sergent de la Guàrdia Civil: "Un cop es retiren les persones, vam retirar els cartells gràcies a l'eficaç actuació de la policia local que va fer una passadís de seguretat"
  • 13:30 El sergent de la Guàrdia Civil: "L'estava posant sobre la paret i sobre la part de sota d'un fanal"
  • 13:28 El sergent de la Guàrdia Civil G9988OL respon a l'advocat Andreu Van den Eynde en relació a un incident amb una persona que estava penjant un cartell a l'exterior de la caserna
  • 13:24 El sergent de la Guàrdia Civil recorda que en el moment de la concentració "vivien 14 famílies a la caserna" i que hi havia malestar per la situació
  • 13:18 El sergent de la Guàrdia Civil, responsable de la caserna de Valls, respon en relació a una concentració que es va fer el 20-S
  • 13:16 El sergent de la Guàrdia Civil G9988OL respon ara a les preguntes del fiscal
  • 13:14 El tinent de la Guàrdia Civil respon a Marina Roig: "No recordo un castell fora de la caserna"
  • 13:11 El guàrdia civil G97659Y: "Si una cosa teníem clara era calma, no protagonitzar cap tipus d'incident"
  • 13:10 El tinent de la Guàrdia Civil: "A la mateixa vorera de la caserna, hi havia mossos d'esquadra"
  • 13:07 El tinent de la Guàrdia Civil G97659Y: "No hi va haver perímetre de seguretat"
  • 13:04 El guàrdia Civil G97659Y respon a les preguntes de l'advocacia de l'Estat
  • 13:03 El tinent de la Guàrdia Civil: "Recordo com a anecdòtic la trucada d'un diputat del Parlament, crec que de Ciutadans. No tinc consciència de més suports. Trucades de ciutadans del carrer sí que es rebien bastants"
  • 13:00 El tinent de la Guàrdia Civil respon sobre les concentracions davant de la caserna: "Afectava a la mobilitat de les persones"
  • 12:57 El guàrdia Civil G97659Y apunta que el dia 28 també es va produir una concentració davant de la caserna per part d'estudiants
  • 12:53 El guàrdia Civil G97659Y: "A les 22 hores dono l'ordre de tornar a obrir la porta"
  • 12:52 El guàrdia civil G97659Y: "Van posar enganxines al mur de la caserna i van depositar una sèrie d'urnes de cartró. Van fer una espècie de simulacre de votació"
  • 12:49 El guàrdia civil G97659Y: "Hi havia Mossos d'Esquadra, sis o vuit, no crec que fossin més. També hi havia policial local"
  • 12:48 El tinent de la Guàrdia Civil en relació a la concentració a la caserna de Manresa: "Dono l'ordre de tancar la porta com a responsable de seguretat"
  • 12:43 Respon ara les preguntes de la fiscalia el tinent de la Guàrdia Civil G97659Y
  • 12:41 Finalitza la declaració com a testimoni del mosso 17092 després de respondre les preguntes del fiscal
  • 12:40 Mosso 17092: "Quatre companys més van patir lesions"
  • 12:39 Mosso 17092: "Hi havia l'alcalde i membres del govern de Sabadell. La comitiva va sortir pel pàrquing"
  • 12:38 L'agent dels Mossos 17092 també va ser a l'escorcoll del domicili de Sabadell de Joan Ignasi Sànchez, fent reforç a la guàrdia civil
  • 12:36 Es reprèn la sessió amb la declaració del mosso 17092 que respon a les preguntes del fiscal
  • 11:37 Marchena interromp la sessió fins dos quarts d'una
  • 11:36 S'acaba la declaració del mosso 13143
  • 11:36 Mosso 13143: "Tot va anar molt ràpid, no vam treure les defenses"
  • 11:32 Mosso 13143: "No vaig veure ningú dirigint els concentrats"
  • 11:32 Mosso 13143: "Dels 10 mossos presents, cinc vam resultar lesionats"
  • 11:31 Mosso 13143: "Personalment em van donar una patada, un cop i vaig tenir un dit doblegat. Vaig estar tres setmanes de baixa"
  • 11:29 Mosso 13143: "Cap a la fi vaig veure agressions contra els agents dels ARRO i els guàrdies civils, cops i patades. Hi participaven unes 100 persones de les 600 concentrades"
  • 11:28 Mosso 13143: "Quan vam arribar la massa era de 60 persones, després van arribar a ser unes 600"
  • 11:26 Aquest mosso també va ser a l'escorcoll del domicili de Sabadell de Joan Ignasi Sànchez, fent reforç a la guàrdia civil
  • 11:24 Un altre mosso declara ara, el número d'identificació 13143
  • 11:23 S'acaba la declaració del Mosso d'Esquadra número 11836
  • 11:21 Mosso d'Esquadra número 11836: "No vaig veure cap persona que dirigís les masses, tot era espontani"
  • 11:19 Mosso d'Esquadra número 11836: "A mi em van empènyer i vaig patir una distensió al genoll dret. L'endemà ja vaig anar a treballar"
  • 11:18 Mosso d'Esquadra número 11836: "Vaig veure un intent d'agressió dels manifestants amb un casc de moto"
  • 11:17 El Mosso d'Esquadra número 11836 també es refereix als manifestants com 'la massa'"
  • 11:15 Mosso d'Esquadra número 11836: "Vam intentar fer un passadís policial per treure la comitiva judicial i vam haver de demanar reforços"
  • 11:14 Mosso d'Esquadra número 11836: "Els concentrat feien resistència passiva asseguts, llençant crits"
  • 11:13 El Mosso d'Esquadra 11836 va actuar en suport de la Guàrdia Civil en un escorcoll a Sabadell on hi havia una concentració
  • 11:12 Declara el Mosso d'Esquadra amb número 11836
  • 11:10 S'acaba la declaració de la mossa Alexandra Peralta, la més breu per ara en la sessió d'avui
  • 11:09 La mossa Alexandra Peralta afirma que no recorda haver enviat els missatges que se li recriminen. Diu que aquells dies en va enviar molts
  • 11:08 La mossa Alexandra Peralta està citada per haver enviat, pressumptament, per whatsapp les dades de l'allotjament de guàrdies civils i policies a Lleida
  • 11:06 Alexandra Peralta diu que "per motius de seguretat" no declararà on està destinada
  • 11:05 Declara ara Alexandra Peralta, dels Mossos d'esquadra, que ha decidit de fer-ho amb el seu nom
  • 11:03 S'acaba la declaració del guàrdia civil C88411I
  • 11:02 Guàrdia civil C88411I: "Passava el mateix amb vehicles particulars. Després de l'1-O passaven per la comandància per increpar"
  • 11:01 Guàrdia civil C88411I: "El comboi dels bombers va passar per la comandància i es va dirigir cap al centre de Girona"
  • 11:00 Guàrdia civil C88411I: "Vam veure un comboi de vehicles de Bombers que passava per la comandància de Girona fent gestos, crits i insults contra nosaltres"
  • 10:58 El guàrdia civil C88411I feia vigilància d'edificis públics a Girona el dia 2 d'octubre
  • 10:57 Un altre guàrdia civil com a testimoni. L'agent C88411I
  • 10:56 S'acaba la declaració del guàrdia civil W79133J
  • 10:54 Pregunten les defenses
  • 10:54 Guàrdia civil W79133J: "Al Facebook hi havia comentaris sobre nosaltres en català. Jo no el parlo i no ho vaig entendre. M'ho van haver de traduïr"
  • 10:51 Guàrdia civil W79133J: "Ens deien que haviem perdut la guerra i ens insultaven. Vam presentar denúncia i aquella persona ha estat condemnada"
  • 10:49 El guàrdia civil W79133J ratifica i explica els mateixos fets que el guàrdia civil testimoni anterior
  • 10:48 Guàrdia civil W79133J: "Vaig arribar a Lleida el dia 26 de setembre i vam marxar el 6 o 7 d'octubre que ens van canviar d'hotel"
  • 10:47 Continuen desfilant guàrdies civils com a testimonis, ara l'agent W79133J
  • 10:46 S'acaba la declaració del guàrdia civil J73137J
  • 10:45 Guàrdia civil J73137J: "Abans de l'1-O ningú ens increpava ni insultava"
  • 10:44 Pregunten les defenses
  • 10:44 Guàrdia civil J73137J: "Vam haver de prendre més mesures de seguretat per si ens reconeixien"
  • 10:43 Pregunta l'advocada de l'estat
  • 10:43 Guàrdia civil J73137J: "Vam presentar denúncia per aquest fets"
  • 10:42 Guàrdia civil J73137J: "Al Facebook ens insultaven mostrant les nostres fotos"
  • 10:40 Guàrdia civil J73137J: "Vam veure després al Facebook fotos nostres del dia 1-O i les que ens van fer passejant per Lleida"
  • 10:39 Guàrdia civil J73137J: "Va arribar una furgoneta a gran velocitat i va baixar un altre individu a insultar-nos, incitant la gent contra nosaltres. Vam decidir tornar a l'hotel"
  • 10:38 Guàrdia civil J73137J: "El dia 2 estàvem passejant de paisà per Lleida i ens vam adonar que ens seguien. Una persona ens va començar a insultar"
  • 10:36 Torn ara pel guàrdia civil J73137J, que estava allotjat a Lleida i va participar al dispositiu de l'1-O
  • 10:34 S'acaba la declaració del guàrdia civil C34336U
  • 10:33 Marchena talla preguntes de les defenses
  • 10:31 Pregunten també les defenses
  • 10:30 Guàrdia civil C34336U: "No puc entendre l'odi d'aquella gent"
  • 10:30 Guàrdia civil C34336U: "Mai havia viscut una situació semblant. Sobretot que la nostra intervenció l'1-O, en aquella zona, va ser molt humana"
  • 10:28 Guàrdia civil C34336U: "Van intervenir dos mossos, que es van retirar. La gent els cridava 'aquesta és la nostra policia'"
  • 10:27 Guàrdia civil C34336U: "Ens van tirar gots i ampolles de plàstic"
  • 10:25 Guàrdia civil C34336U: "Els meus companys ho van passar molt malament"
  • 10:25 Guàrdia civil C34336U: "Els manifestants estaven organitzats i coordinats. Ho vaig veure i enregistrar"
  • 10:24 Guàrdia civil C34336U: "La situació va durar uns 35 o 40 minuts als dos hotels de la Seu d'Urgell"
  • 10:22 Guàrdia civil C34336U: "Ens deien 'assassins' i 'forces d'ocupació' en català i castellà"
  • 10:21 Guàrdia civil C34336U: "Vaig sentir soroll i cassolades. Els bombers posaven les sirenes per donar suport a l'escarni"
  • 10:18 El seguent testimoni també és un guàrdia civil, amb el TIP C34336U
  • 10:17 S'acaba el testimoni del primer guàrdia civil d'avui
  • 10:16 Interroguen ara les defenses
  • 10:16 Guàrdia civil: "Vam estar en diversos hotels. Del primer vam marxar perquè no hi havia lloc, després vam estar al Parador de la Seu d'Urgell fins a finals d'octubre"
  • 10:14 Interroga ara l'advocada de l'estat de Seoane
  • 10:12 Guàrdia civil Z333876W: "No vaig veure cap mosso d'esquadra per a impedir aquests fets"
  • 10:12 Guàrdia civil Z333876W: "Els mateixos fets van tenir lloc a dos hotels on hi havia guàrdies civils"
  • 10:11 Guàrdia civil Z333876W: "Ens cridaven 'fills de puta' i 'fora les forces d'ocupació'. No hi va haver cap risc pels 50 guàrdies civils"
  • 10:09 Guàrdia civil Z333876W: "En l'escarni de la Seu d'Urgell hi van participar bombers amb uniformes i vehicles"
  • 10:07 El primer a declarar és un guàrdia civil allotjat en un hotel de la Seu d'Urgell durant un suposat escarni
  • 10:05 Comença la sessió d'avui del judici
  • 09:38 Avui declaren al judici guàrdies civils enviats a la Seu d'Urgell. Declararan sobre suposats escarnis davant la caserna de la Guàrdia Civil


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona