Política

El PSOE admet que cal formar en drets LGTBI la policia

Grande-Marlaska defensa una millor investigació dels cossos policials per prevenir els delictes d’odi sexual

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni; la delegada federal LGTBI del PSOE, Isabel Garcia, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, van admetre ahir dèficit de formació i sensibilitat dels cossos policials pel que fa a l’atenció a les víctimes lesbianes, gais o transsexuals de delictes d’odi, així com la necessitat d’una millor investigació i actuació per evitar-los. Ho van fer en la cloenda de la primera jornada de campanya LGTBI que el PSOE va voler portar a Barcelona en reconeixement del paper d’avantguarda de la capital catalana també en aquesta lluita social.

En la recentment estrenada seu LGTBI, al barri de Sant Antoni, el ministre de l’Interior va defensar el treball que fa el seu departament per una “lluita efectiva contra els delictes d’odi”, una lluita que qualifica de “referent” en àmbits internacionals, però també va reconèixer que cal formació policial i una millor investigació per prevenir els atacs homòfobs. Una mica més explícit va ser el candidat a l’alcaldia, Jaume Collboni, que va reconèixer que “continuen existint els racons obscurs” i va citar la policia com el primer, junt amb la discriminació laboral, l’assetjament per orientació sexual a les escoles o la “tornada a l’armari” de les persones LGTBI quan arriben a la vellesa.

L’alcaldable socialista va dir que “no és veritat que els drets no estiguin en risc” a pesar que l’espanyol va ser el cinquè estat del món a reconèixer el matrimoni homosexual i va recordar que la seu LGTBI de Barcelona va ser objecte d’un atac de la ultradreta l’endemà d’inaugurar-se. “Volem que la policia ens defensi”, deia Iceta en la seva intervenció, després de recordar que ja fa vint anys que va fer pública la seva condició homosexual –“i no me n’he penedit”.

La més clara sobre el dèficit de sensibilitat dels cossos policials però també de la justícia va ser la delegada federal LGTBI del PSOE, la canària Isabel Garcia, que no va dubtar a afirmar com a lesbiana: “De vegades deixem de posar denúncies per com ens tracten a comissaria o als jutjats.” Garcia va comprometre l’aprovació de la llei estatal contra la discriminació que el govern de Sánchez no ha pogut aprovar en aquests mesos, però també va anunciar que caldrà posar fi a la “discriminació en algunes comunitats” pel que fa als drets de paternitat i maternitat dels homosexuals, així com garantir el finançament públic de les operacions de canvi de sexe.

La candidata del PSC, Meritxell Batet, va ser l’encarregada de reafirmar la disjuntiva electoral del 28-A a què s’enfronta el país, segons el PSOE, entre “un país modern, que conquereix drets i llibertats o que involuciona i en perd” amb relació al PP, Cs i Vox. Batet va acusar el PP i Cs d’haver renunciat al centredreta i haver adoptat el discurs de “l’extrema dreta trencant consensos i conquestes que havíem assolit com a societat”.

LA FRASE

[El PP i Cs] han adoptat el discurs de l’extrema dreta trencant consensos que havíem assolit
Meritxell Batet
ministra i candidata del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia