Política

Vergés es compromet a un nou model de transport sanitari a partir de 2021

La consellera de Salut defensa en el marc d’una interpel·lació al ple que es necessita “seguretat jurídica” per “recuperar o revertir” contractes

El Parlament també insta el Govern a reobrir la llei de barris i línies d’ajuts per a urbanitzacions

La consellera de Salut, Alba Vergés, s’ha compromès aquest dijous a implementar un nou model de transport sanitari a partir del 2021. En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament del diputat de la CUP Vidal Aragonés, Vergés ha instat a acordar un nou sistema que satisfaci interessos “legítims” de totes les parts, i ha assegurat estar-se “interessant fins l’últim detall” per la gestió pública dels recorreguts, horaris i condicions laborals del sector del transport sanitari. Malgrat no ha detallat per quin model es decanta, si un públic o un privat, ha respost al diputat de la CUP que per recuperar contractes o revertir-los es necessita “seguretat jurídica”. “Ens hem d’assegurar que ho fem quan no ens guanyin als jutjats”, ha dit Vergés.

“Aquest model no serà perquè tampoc m’agrada a mi, serà diferent a partir de 2021”, ha dit Vergés. La consellera ha destacat la importància que el Departament disposi de tota la informació sobre les peticions del sistema, a través del programa ’Pandora’, i que no estiguin en mans de les empreses, per tal d’assolir aquest objectiu.

La CUP va presentar l’abril del 2016 una denúncia a la Fiscalia contra l’adjudicació de 7 lots del transport sanitari a la família Bonomi, a través de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC) per indicis d’irregularitats en el concurs.

Reobrir la llei de barris i línies d’ajuts per a urbanitzacions

En la sessió d’avui dijous, el Parlament també ha instat el Govern a reobrir línies d’ajuts i subvencions per a la regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics. Es tracta d’una moció presentada pel grup PSC-Units que s’ha aprovat per unanimitat. D’altra banda, el text de la moció també demana a l’executiu català reobrir les convocatòries de la llei 2/2004 de millora de barris per “posar en marxa una política pública de rehabilitació energètica del parc d’habitatges que doni compliment a les prescripcions de la llei del canvi climàtic, recuperant com a mínim els nivells pressupostaris de l’any 2010”.

El text aprovat de la moció del grup PSC-Units també insta el Govern a recollir en la llei de Territori un nou règim jurídic que fixi els estàndards requerits a cada un dels sistemes urbanístics que “permetin i facin viable els costos d’urbanització per part dels propietaris i la mateixa urbanització”. La moció assegura que “la immensa majoria de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics són anomalies d’un temps passat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX