Un regidor independent i l'alcalde d'Horta, al jutjat per unes pintades

Jesús Carbó acusa Àngel Ferràs d'haver-lo amenaçat, difamat i perjudicat

Jesús Carbó, que a més de ser regidor independent a l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan també forma part de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta, va presentar la seua denúncia davant dels Mossos d'Esquadra el 17 de desembre. En concret, el regidor va denunciar uns fets que haurien ocorregut el 16 de novembre del 2009, durant una reunió a la qual havia estat convocat per l'alcalde, sense saber-ne els temes a tractar. En aquest sentit, el motiu de la reunió va ser l'aparició d'unes pintades en una de les propietats d'Àngel Ferràs en què es reclamava la «dimissió» de l'alcalde. Segons la mateixa denúncia, a la qual ha tingut accés El Punt, en un moment de la reunió l'alcalde i un regidor, Amadeo Milian, haurien començat a «escridassar» el regidor d'Alternativa per Horta, tot dient-li que ell era «l'instigador» i «possiblement el responsable» directe o indirecte de les pintades que havien aparegut.

En la declaració de Carbó davant de la policia, el regidor va atribuir aquesta recriminació a la seua pertinença a la plataforma de la Terra Alta, contrària a la construcció del parc eòlic dels Pesells a Horta de Sant Joan. Un projecte eòlic que la població va rebutjar a través d'una consulta popular no vinculant, i que l'Ajuntament també ha volgut aturar, tot i que ha estat aprovat per la Generalitat i declarat d'utilitat pública. De fet, l'agost del 2008, Carbó va instar els regidors de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan a abandonar la corporació, tot dimitint el bloc si la Generalitat es decidia a declarar d'utilitat pública el parc eòlic. En aquell moment, Ferràs va acusar el govern de «donar l'esquena» al municipi, però va rebutjar la proposta de Carbó de presentar la dimissió en bloc.

Però els fets denunciats per Carbó, també relacionats amb una hipotètica petició de dimissions, van tenir lloc més d'un any després. Segons va declarar a la policia, tant l'alcalde com el regidor haurien afirmat que posarien «tots els mitjans possibles de l'Ajuntament» per anar en contra de l'autor de les pintades, tot precisant que «sabien» que ell n'era el responsable. En la mateixa denúncia, Carbó també va fer constar l'aparició d'uns anònims a les bústies del poble, el 26 de novembre. En aquests anònims, que Carbó no hauria rebut, hi havia paraules ofensives contra els membres del govern municipal i també contra l'anterior alcalde, Joan Navarro. Així, el regidor independent va demanar en un ple que se'l deixés de relacionar amb tots aquests fets, ja que Carbó hauria constatat que l'alcalde d'Horta s'havia dirigit a «persones, entitats i institucions vinculades a la seua vida personal», inculpant-lo de l'autoria de les pintades i de les cartes anònimes. Segons Carbó, aquesta «difamació» està afectant la seua vida al poble, el seu entorn i també la seua feina com a professor de religió.

L'accés als ordinadors

G.M.

El judici oral per una presumpta falta d'injúries entre Jesús Carbó i l'alcalde d'Horta de Sant Joan, al jutjat de pau, no tindrà més conseqüències si Àngel Ferràs fa una rectificació i disculpa pública. Com a testimonis, el regidor independent aportarà dos regidors del PSC. El Punt no va poder contactar ahir amb Ferràs perquè oferís la seua versió dels fets. Amb tot, aquesta no és la primera vegada que Carbó denuncia «amenaces» del govern municipal. L'agost del 2008 també va acusar Ferràs i el govern de CiU d'haver-li prohibit expressament l'accés als ordinadors de l'Ajuntament insinuant que podria fer un mal ús de la informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona