Política

Maragall proposa a Artadi anar junts a parlar amb Puigdemont a Waterloo

Forcadell reapareix a Sabadell i demana “tenyir de groc el mapa municipal”

El candidat d’ERC, Ernest Maragall, va proposar ahir a la número dos de JxCat, Elsa Artadi, que la setmana després que ell haurà pres possessió com a alcalde de Barcelona i ella com a regidora vagin junts a Waterloo a reunir-se amb el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, “per parlar de futur i del que convingui”. D’aquesta manera i en el mateix lloc, l’esmorzar informatiu amb els candidats que organitza El Periódico, Maragall va respondre a les crítiques d’Artadi, que l’acusava d’aïllar Puigdemont a Brussel·les. Maragall va defensar que mentre va ser conseller d’Acció Exterior Puigdemont va accedir a la delegació del govern a Brussel·les quatre cops i va lamentar que l’expresident cancel·lés una trobada amb ell ja programa “dos dies abans”. Un parell d’hores més tard, en la presentació del Compromís pel Besòs, Maragall va tornar a parlar d’Artadi quan li van demanar per una moderació del to de la candidata de JxCat cap a ell. “Probablement ha vist que la seva estratègia de desqualificacions no ha donat els els fruits que esperaven”, va sentenciar.

Ahir també es va fer públic que el cara a cara que protagonitzarà amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, tindrà lloc demà, divendres, a dos quarts d’onze del matí a Ser Catalunya.

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va ser la protagonista del míting d’ERC d’ahir a Sabadell, la seva ciutat. El seu marit, Bernat Pagueroles, va llegir una carta en què animava a “tenyir de groc el mapa municipal del país” per fer “un pas importantíssim” cap a la construcció d’una república “necessària i inevitable”.

Compromís amb el Besòs

Maragall, acompanyat de representants de la llista d’ERC a les ciutats del Consorci del Besòs, va presentar ahir un compromís per a aquest àmbit amb l’objectiu de dinamitzar “un territori que la crisi econòmica va afectar especialment i on les desigualtats i les vulnerabilitats encara són presents i tenen risc de fer-se permanents”. La número 9 de la llista, amb qui Maragall pensa per assumir responsabilitats d’urbanisme si governa, Maria Buhigas, va explicar que s’ha de tractar l’àmbit “com un tot, i des del punt de vista mediambiental, urbanístic, social, etcètera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona