Política

ERC avisa Sánchez que “se li han acabat les excuses” per no negociar 

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit aquest dissabte al cap de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que “se li han acabat les excuses” per no dialogar, negociar i donar una solució al “problema polític” de Catalunya que ha de “culminar” amb un referèndum d’autodeterminació.

Aragonès ha llançat aquesta advertència durant la seva intervenció aquest dissabte en el Consell Nacional d’ERC, pocs dies abans que es fixi la data per a la investidura de Sánchez, i ha criticat el “bloqueig que s’autoimposa” Sánchez respecte al diàleg.

“Exigim que s’apliqui el resultat” de les eleccions generals del 28-A, en què el PSOE va guanyar al conjunt de l’Estat mentre que ERC va vèncer a Catalunya, perquè “es materialitzi ja una solució política”, ha avisat l’adjunt a la Presidència de la formació republicana.

Aragonès ha argumentat que la victòria del PSOE i d’ERC “ens dona la responsabilitat” i “l’obligació” de “poder asseure’ns en una taula de diàleg, negociar i arribar a acords” sobre una “solució política a un problema que és polític”. I, en aquest sentit, ha insistit de nou que a Sánchez “ja se li han acabat les excuses”.

Així, ha criticat el “bloqueig que s’autoimposa” el president del govern espanyol en funcions, i ha assegurat que ERC “treballarà per desbloquejar” el diàleg i la negociació “que, per als republicans, ha de culminar en un acord per a l’exercici del dret a decidir” en un referèndum d’autodeterminació.

Aragonès ha defensat que, quan la “repressió segueix trucant a la porta”, el diàleg i la negociació per donar una solució “política” a Catalunya té “més valor que mai”, i ha proposat a la seva formació per liderar la via del diàleg.

El Consell Nacional ordinari que ERC ha celebrat aquest dissabte és el primer que convoca la formació republicana després del cicle electoral de les generals, municipals i europees.

En aquest context, Pere Aragonès ha aprofitat la seva intervenció per fer balanç dels “excel·lents” resultats electorals d’ERC que els consoliden, al seu entendre, com una “força de país”, en recordar que el partit va guanyar a Catalunya les generals, va vèncer a Barcelona en les municipals de la mà d’Ernest Maragall i ha incrementat el seu nombre de regidors.

En aquest sentit, ha considerat que “guanyar la república està més a prop”, i ha advertit que ERC “mai, mai, mai no acceptarà lliçons d’aquells que diuen que els nostres ideals no són suficients”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat