Política

Política

El president de la Generalitat, Quim Torra, dona a entendre que no anirà al judici per desobediència al TSJC

En una entrevista que el Punt Avui Televisió emet aquest dissabte a les 22,30 no descarta tornar-se a presentar com a candidat a la presidència de la Generalitat

L’aturada de país és una de les possibles respostes a la sentència de l’1-O segons afirma el president de la Generalitat, Quim Torra, en una entrevista al Punt Avui Televisió feta pel director del diari, Xevi Xirgo, i que s’emet aquest dissabte a les 22,30. En la mateixa entrevista Torra no es descarta com a candidat en unes noves eleccions i dona a entendre clarament que té decidit no acudir al judici per desobediència al qual l’ha citat el TSJC.

El pacte de la Diputació

“El pacte entre el PSC i JxCAT a la Diputació de Barcelona crec que molta gent no el va entendre. A mi em va costar molt. Tot això que està passant ens ha de fer veure justament que la millor resposta a la sentència és la unitat de tots, enfortir les institucions i tenir un horitzó comú”.

Aturada de país

“Com a president i ciutadà tinc la responsabilitat de sumar-me al tsunami democràtic. Moltes empreses del país, s’ha vist amb l’elecció del nou president de la Cambra de Barcelona, estan al costat dels drets i llibertats, per això no tinc cap dubte que donarien el seu suport a una aturada de país. Ho he parlat amb la consellera Chacón i ha quedat clar que tot ha estat un malentès”.

Desobediència

“Quan parlem de confrontació democràtica parlem de plantar-nos davant un estat autoritari i repressiu. Per això estem confrontats democràticament i de manera no violenta. Sobre si aniré al debat de Política General i no aniré al judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya em sembla que ja ho he contestat”.

Horitzó comú

“Estem demanant un horitzó comú pel dret a l’autodeterminació. El que no pot ser és que pactéssim una resposta conjunta a la sentència i ens entrebanquéssim en els pressupostos. Estem parlant de tots els sectors que volguessin participar en una nova etapa”.

Servir el país

“Jo no he renunciat a ser on calgui per seguir avençant en la independència del meu país. Quan el president Puigdemont em va oferir ser president, en una conversa molt breu, em va semblar que no tenia cap altra alternativa de dir que sí, per un punt de responsabilitat civil. El mateix dic ara, si puc ser útil en la posició que sigui, no descarto ser candidat, només si l’objectiu és la independència, no unes eleccions autonòmiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona