Política

Sánchez insta Podem a “desbloquejar” la investidura

El líder socialista convida la formació morada a assumir els resultats: “Tenim els vots, tenim els escons i tenim el programa comú progressista. Posem-nos a treballar ja”

El president del govern admet que ja no espera “res” de les formacions de dretes perquè “només es mouen en funció dels seus interessos electorals”

El president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat aquest dissabte a Unides Podem que faci “un pas endavant” i “desbloquegi” d’una vegada per totes la investidura.

“Tenim els vots, tenim els escons i tenim el programa comú progressista”, ha assenyalat Sánchez en la cloenda del Consell de Política Municipal socialista a Toledo. “Li dic a Unides Podem que assumim els nostres resultats electorals i que ens posem a treballar ja”, ha insistit el líder del PSOE.

El líder socialista ha demanat “que el 10 de novembre la gent ens vegi treballant per derogar la Reforma Laboral; de la mà amb ajuntaments, diputacions i comunitats autònomes en la lluita contra la violència de gènere, o aprovant la Llei per una mort digna”.

Sánchez ha reconegut obertament per primer cop que hi ha “cert risc” de repetició de comicis a l’estat. “Els partits polítics no han assumit la seva responsabilitat, l’únic que l’ha assumida [segons ell] és el PSOE”, ha recalcat.

El socialista ha assegurat que ha dedicat l’agost “a construir un programa comú progressista amb la societat civil”.

“Si amb 151 escons vam ser capaços de fer el que vam fer en 12 mesos, què podem fer amb 165?”, s’ha preguntat en veu alta el president espanyol en funcions, que ha posat sobre la taula èxits com l’aprovació del Salari Mínim Interprofessional. “Què no podrem fer en els propers quatre anys? Què justifica que estem bloquejats?”, ha afegit en una apel·lació directa a la formació de Pablo Iglesias.

Pel que fa a les formacions de dreta, el president del govern espanyol en funcions s’ha mostrat més tebi i resignat. “Ja no espero res d’elles perquè només es mouen en funció dels seus interessos electorals”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona