Política

El Consell per la República reitera la seva voluntat d’un diàleg amb condicions 

Entre d’altres, demana “el respecte integral dels drets civils i polítics” i una “mediació independent”

L’entitat insta la societat civil i les institucions a preparar-se per “materialitzar” la independència i a mobilitzar-se

El Consell per la República Catalana ha publicat aquest dissabte unes conclusions en les quals es mostra disposat a iniciar una “negociació” amb l’Estat subjecte a una sèrie de condicions, començant pel reconeixement del dret del poble català a l’autodeterminació.

En un comunicat , aquest òrgan presentat a l’octubre de l’any passat per fomentar les accions dirigides a avançar cap a la república i internacionalitzar la seva causa, recorda que aviat es compliran dos anys des de la celebració del referèndum il·legal a Catalunya.

“El conjunt del moviment independentista sempre ha cridat al diàleg i la negociació per a la solució del conflicte polític”, indica el text, que indica que aquesta crida “amb el suport de la immensa majoria dels ciutadans de Catalunya (...) ha estat sistemàticament desatesa per tots els governs espanyols”.

“Avui, malgrat la repressió, seguim disposats al diàleg”, afegeix, i esmenta com a proposta la creació d’una plataforma de negociació, basada en un marc que ha de partir, explica, del “reconeixement per part de l’Estat del dret a l’autodeterminació que el poble català va decidir l’1 d’octubre del 2017”.

Entre d’altres condicions, demana “el respecte integral dels drets civils i polítics” i una “mediació independent”.

També reclama a la societat civil i les institucions catalanes “preparar les mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per la independència” i insta la població a mobilitzar-se “per acompanyar l’acció de les institucions catalanes”.

Insta, en aquest context, a exercir els drets civils essencials (...) així com “la desobediència civil quan calgui, sempre en el marc de la lluita no violenta”.

Finalment reclama a les institucions europees i internacionals i en particular a la Unió Europea que garanteixin els drets humans.

El Consell per la República, dissenyat per JxCat i ERC i no vinculat orgànicament a la Generalitat, va ser presentat oficialment el passat 30 d’octubre.

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i diversos exconsellers del seu govern van fugir a Bèlgica després de la declaració unilateral d’independència aprovada pel Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia