Política

Aragonès avisa que la sentència de l’1-O no “escapçarà” l’independentisme

El coordinador nacional d’ERC reclama “acumular més força” per impulsar la república catalana

El vicepresident del Govern apel·la a la “intel·ligència col·lectiva” per fer “evident la manca de drets i llibertats”

El coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, ha acusat aquest dissabte el Tribunal Suprem (TS) d’intentar “rematar l’intent d’escapçament” de l’independentisme amb la sentència del judici de l’1-O que previsiblement es farà pública a principis de la setmana que ve.

Durant el consell nacional d’ERC, Aragonès ha avisat que als republicans, al conjunt de l’independentisme i als demòcrates “ningú els escapça” i que per “molt dura” que sigui qualsevol sentència que no sigui l’absolució, “no es farà desaparèixer a milions d’independentistes, ni les conviccions o la determinació”.

En aquest sentit, davant d’una eventual sentència condemnatòria, Aragonès ha fet una crida a “acumular encara més força per seguir endavant” i liderar de forma conjunta i compartida “el camí del país cap a la república catalana”.

Una vegada més ha argumentat que una sentència condemnatòria ho serà “contra tots els demòcrates del país” i ha apel·lat a la “intel·ligència col·lectiva” per fer “evident la manca de drets i llibertats”.

Així, ha defensat l’independentisme en considerar que és una causa pels drets i les llibertats col·lectives en un món “on les llibertats fonamentals estan amenaçats”.

“L’Estat no pot ser un laboratori d’excepció de la persecució de les idees polítiques”, ha reclamat. “No serà una democràcia real si no hi ha una sentència absolutòria”, ha afegit.

El també vicepresident del Govern i conseller d’Economia, ha reclamat tornar el conflicte català al debat polític. Al mateix moment ha apuntat que una sentència absolutòria serà “injusta” i caldrà “rebutjar-la”.

Aragonès ha pronosticat que el desenllaç del judici de l’1-O portarà a l’independentisme a seguir treballant per un país “més lliure i socialment just”.

Finalment, ha tancat la intervenció en obert del consell nacional explicant que treballaran amb “força” i “determinació” per la república catalana.

“Per aconseguir l’amnistia dels presos polítics si la sentència no és absolutòria”, ha subratllat. “Per la defensa dels drets i llibertats i l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona