Política

Queixa conjunta pel tracte de favor a Jusapol

JxCat, ERC, la CUP i EH Bildu protesten al Congrés per la tolerància amb el setge i la intimidació

La porta del Congrés ha recuperat la calma després dels crits, el soroll de les bengales i dels petards i les màscares d’Anonymous amb què manifestants de Jusapol van violar el cordó policial tumultuàriament, però la persecució de Laura Borràs (JxCat) protagonitzada per policies i guàrdies civils del sindicat ultradretà Jusapol entre insults com ara “Catalans de merda” o “Vine si s’atreveixes, filla de puta” encara cou. JxCat, ERC, EH Bildu, la CUP, BNG, Més País i Compromís van presentar ahir una queixa conjunta a la mesa del Congrés per uns fets en què veuen “connivència” i “tracte de favor” dels agents de servei amb manifestants companys d’uniforme seus.

El Congrés va viure un setge dimarts a càrrec dels policies i guàrdies civils de Jusapol –que reclamen l’equiparació salarial amb els Mossos– que va ser tolerat pels policies a les ordres de la comissària de la cambra, Concepción Ramos del Olmo. Fonts del Congrés revelen que el setge, amb els agents permetent que es trenqués el cordó policial sense oposició, va engabiar diputats i funcionaris fins a posar en crisi una eventual evacuació.

Qui va voler sortir i va rebre la fúria dels policies i guàrdies civils van ser Borràs i la cap de premsa de JxCat al Congrés, empaitades en to amenaçant sense empara. “Mai abans a cap altre col·lectiu se li havia permès manifestar-se d’aquesta manera, ni a pensionistes, treballadors o taxistes, per la qual cosa considerem que existeix un clar tracte de favor de la policia amb els seus companys”, denuncien JxCat, ERC, la CUP, EH Bildu, Més País, BNG i Compromís. Pels firmants, és “molt greu que s’hagi permès als manifestants ultres de Jusapol sobrepassar el cordó policial i bloquejar les entrades i sortides del Congrés, proferint amenaces amb les cares tapades amb passamuntanyes i màscares, amb grillons, petards i bengales” tot proferint “amenaces explícites”. I insten Meritxell Batet a exigir “responsabilitats als serveis del Congrés per haver permès aquesta greu situació i la seva negativa a facilitar que la diputada Laura Borràs pogués abandonar el Congrés amb seguretat”. JxCat i ERC i no en fan bandera, però els seus rostres més coneguts, com ara Borràs o Rufián, s’exposen cada cop més a l’escarni del públic no afí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona