Política

Torra portarà la seva inhabilitació a Europa abans que el TC resolgui sobre el recurs d’empara

L’expresident no està sorprès per la decisió de l’alt tribunal: “Ja tenim constància continuada del tracte diferenciat”

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha avançat que portarà la seva inhabilitació a Europa abans que el Tribunal Constitucional resolgui sobre el fons del seu recurs d’empara. En un comunicat, Torra ha explicat que després que avui l’alt tribunal hagi rebutjat suspendre la inhabilitació com a mesura cautelaríssima, ara hi ha tres dies per decidir sobre les mesures cautelars. En cas que també es rebutgin, el president inhabilitat continuarà a Europa el plet “en defensa de la llibertat d’expressió i dels drets civils dels catalans”. Torra ha rebutjat la decisió del TC però no s’ha mostrat sorprès: “Ja tenim constància continuada del tracte diferenciat i discriminador de la justícia espanyola amb els independentistes”.

Torra ha fet una valoració “negativa” de la decisió del TC de denegar les mesures cautelaríssimes demanades per la seva defensa davant de la seva inhabilitació confirmada la setmana passada pel Tribunal Suprem. L’alt tribunal ha admès a tràmit el recurs per unanimitat però sense acceptar la petició de la defensa de suspendre la inhabilitació mentre es resol la qüestió.

“Aquesta decisió, tanmateix, no és cap sorpresa, perquè ja tenim constància continuada del tracte diferenciat i discriminador de la justícia espanyola amb els independentistes catalans. El procés administratiu (Junta Electoral) i judicial (TSJC i TS) contra el president Torra és farcit d’irregularitats processals i d’interpretacions interessades de les lleis. Es confirma una vegada més que no hi ha justícia pels independentistes catalans a Espanya”, ha afegit.

Per tant, esperant la resposta a les mesures cautelars i per les quals el tribunal ha donat 3 dies a la fiscalia per posicionar-se, Torra confirma que “cal continuar el plet en defensa de la llibertat d’expressió i dels drets civils dels catalans a Europa”.

Segons el president inhabilitat, l’admissió a tràmit del recurs d’empara, sense les mesures cautelaríssimes per evitar els “efectes irreversibles” de la decisió del Suprem, “vulnera un cop més els drets del president Torra, però sobretot, els dels milions de catalans que van participar del procés electoral del 21 de desembre de 2017 i del seu dret de ser representats i governats d’acord amb els principis democràtics més elementals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona