Política

Aragonès afirma que ERC està preparada per governar en solitari però prioritza un executiu de “front ampli”

El candidat d’ERC defensa que en el nou govern hi han de cabre partits independentistes o sobiranistes amb “sensibilitats ideològiques diferents”

El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que la seva formació “està preparada per governar en solitari” si compta amb els suports suficients ja que “té la capacitat i els equips necessaris”, encara que segueix defensant un govern de “front ampli”.

En una roda de premsa organitzada per l’Agència Efe amb motiu de les eleccions catalanes del 14-F, el vicepresident del Govern i cap de llista d’ERC s’ha referit a la qüestió dels pactes postelectorals i a la formació del nou Executiu català.

S’ha mostrat convençut que, al marge del virtual triple empat entre tres partits que pronostiquen les enquestes, ERC aconseguirà guanyar “amb una àmplia majoria” i que això li permetrà al seu partit articular un Govern en el qual pugui sumar a JxCat, als comuns, a la CUP i també al PDeCAT.

Aragonès ha dit ser conscient “dels vetos creuats” entre alguns d’aquests partits, però confia en la capacitat d’ERC de posar-los d’acord i de formar un Executiu que disposi de majories més àmplies en el Parlament que l’actual.

El candidat republicà ha dit no voler haver de triar “entre un govern independentista i un altre d’esquerres” perquè ERC desitja que en el nou Govern càpiguen partits independentistes o sobiranistes amb “sensibilitats ideològiques diferents”.

Segons Aragonès, el PSC queda exclòs d’aquest govern ampli: “És impossible que estigui, perquè els catalanistes que hi havia en aquell PSC amb el qual ERC va pactar fa anys la investidura de Pasqual Maragall” ja no estan en aquest partit, i el seu actual candidat, Salvador Illa, no només encapçala “els partits del 155, sinó que es nega a rebutjar els vots de Vox” en una eventual investidura seva.

Ha reafirmat, en canvi, la voluntat d’ERC de posar d’acord a tots els partits sobiranistes en un Govern que gaudeixi d’una majoria molt àmplia, i aquest segueix sent el model d’Executiu pel qual aposta el seu partit de cara a la propera legislatura.

“Però si això no és possible -ha puntualitzat-, ERC pot governar en solitari, i tenim la capacitat i els equips necessaris per fer-ho” sempre que això vagi “acompanyat d’un ampli acord parlamentari”.

Sobre la possibilitat d’un govern en solitari d’ERC, Pere Aragonès ha explicat que al seu partit “no li espanta” poder conformar-lo, i que “no evadirà els seus responsables, arribat el cas”.

“Esquerra podria assumir un govern en solitari sense cap problema, però volem un govern ampli”, ha matisat el candidat republicà a la presidència de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
Carib

Dimiteix el primer ministre d'Haití

barcelona