Política

El president de Flandes reclama una “solució” a l’afer català que “respecti la voluntat dels catalans” expressada el 14-F

Jan Jambon reclama a la UE que jugui un paper d’intermediària en el conflicte entre Catalunya i Espanya

La viceprimera ministra d’Irlanda del Nord Michelle O’Neill també demana “respecte pel desig democràtic del poble català”

El ministre-president de Flandes, Jan Jambon, ha reclamat aquest dilluns una “solució” a l’afer català que “respecti la voluntat popular dels catalans” expressada en les eleccions del 14-F.

En un comunicat, Jambon, de l’N-VA, ha remarcat que l’independentisme ha aconseguit la majoria en els comicis i ha instat el futur govern a “continuar el diàleg amb el govern espanyol” per trobar una “solució al conflicte”.

A més, ha expressat la seva “preocupació pel destí dels presos polítics catalans” i ha demanat el seu “alliberament immediat”. El cap del govern flamenc ha insistit en reclamar a la Unió Europea que “jugui un paper d’intermediària” en l’afer català.

En la mateixa línia, vice-primera ministra d’Irlanda del Nord Michelle O’Neill ha demanat “respecte pel desig democràtic del poble català”.

En un missatge a les xarxes socials, O’Neill, del Sinn Féin, ha destacat el “fort suport” a l’independentisme als  comicis d’ahir i ha instat el govern espanyol a “respectar-ho”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia