Política

Peralta justifica el desplegament policial en l'operació «Brugal» per la quantitat d'escorcolls simultanis que s'havien de realitzar

Assegura que els agents policials i judicials van seguir les instruccions del jutge i la fiscalia

El delegat de Govern, Ricardo Peralta, ha insistit que totes les actuacions policials en relació amb l'operació Brugal es van fer seguint les instruccions judicials i de la fiscalia i, per això, no entén les crítiques del PP tractant de sembrar dubtes davant una actuació que es va portar a cap de forma «escrupolosa». Segons ha explicat el representant del govern espanyol, el jutge va disposar que es realitzaren de forma simultània dènou escorcolls i per això es va fer necessari un dispositiu policial format per més de huitanta agents de la Policía Nacional, però també de molts agents judicials. «Les ordres del jutge requerien un important desplegament d'agents policials i judicials. En cap moment, la policia va actuar sola. Els escorcolls per a la seua validesa requereixen de la presència de les persones afectades. I en aquest cas, van estar presents, tal com van confirmar després», ha dit Peralta.

El delegat del Govern ha subratllat que tots els detinguts dimarts passat —entre ells el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, i tres regidors d'Oriola, tots del PP— han sigut imputats pel jutge i ha exigit al PP que deixe de demanar responsabilitats al govern i col·labore amb la investigació per corroborar si coneixia de bestreta els fets de què se'ls acusa.

«Pena mediàtica»

La portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, ha insistit a demanar explicacions al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre el desplegament policial i que en la seua opinió fou totalment «desproporcionat» i «esperpèntic». Sánchez de León lamenta que els afectats ja hagen hagut pagat la pena «de l'informatiu» una pena mediàtica i no haja prevalgut el dret a la presumpció d'innocència. La portaveu del Consell confia que com en els casos dels alcaldes d'Oriola i Alacant la investigació quede en un no res. « Volem que s'explique si l'actuació ha sigut o no proporcionada perquè hi ha indicis de desproporció que afecta els drets personals de les persones», ha expressat la portaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les