Política

Jordi Sánchez celebra l’aval de l’ICF i anima el Govern a continuar buscant una entitat financera

Sosté que “no hi ha recorregut” per anar contra els treballadors de l’institut, però entén que hi hagi “por”

El secretari general de JxCat, Jordi Sánchez, ha agraït al conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, la “determinació” per “trobar una solució que eviti l’embargament immediat” als 34 ex-alts càrrecs del Govern per part del Tribunal de Comptes. Sánchez celebra que s’hagi trobat una “fórmula transitòria” i que el Govern avali els 5,4 milions d’euros a través de l’ICF.

El secretari general de Junts apunta que no és la solució definitiva i anima el Govern a continuar buscant una entitat financera de fora de l’estat espanyol per avalar l’operació: “Amb les institucions financeres del país no ha estat possible, però en aquest moment hi ha diverses ofertes sobre la taula amb entitats de fora del país que donaran resultat les setmanes vinents”.

Sánchez subratlla que amb aquest aval es fa “un pas més” per aconseguir l’objectiu d’evitar l’embargament “imminent” dels 34 ex-alts càrrecs del Govern encausats: “Gràcies a la determinació del conseller Giró, avui el Govern ha pogut anunciar que, mentre no disposem d’una entitat financera que faci d’aval, es pugui evitar aquest embargament”. El secretari general ha afirmat que està “content i satisfet” de l’aval del Govern a través de l’Institut Català de Finances (ICF) però adverteix que és una solució transitòria.

“La millor fórmula és que una entitat financera garanteixi els avals, però aquesta opció fins avui no ha estat possible amb les institucions financeres del país per l’enorme pressió mediàtica i política de l’estat espanyol que les ha portat a considerar que el dany reputacional estava per sobre de la seva obligació moral de facilitar una operació d’aval perfectament segura i legal”, ha denunciat Sánchez que es mostra convençut que “en les pròximes setmanes” es podrà tancar l’operació amb algun banc de fora del país.

Sánchez qualifica l’aval “d’operació pont” i la millor resposta davant la negativa del Tribunal de Comptes d’ajornar l’aplicació de l’embargament. Tot i això, el secretari general de JxCat demana a la ciutadania que continua contribuint a la Caixa de Solidaritat per recolzar els dirigents “que no van fer cap delicte ni van malversar cap euro”: “Són homes i dones avui perseguits pel Tribunal de Comptes que vol arruïnar civilment la seva vida, ningú ha de quedar sol”.

Jordi Sánchez defensa que l’aval de l’ICF és una operació “perfectament legal i vàlida” però també admet que no n’esperen res del Tribunal de Comptes perquè “fa temps que l’estat espanyol treballa fora de l’estat de dret, amb enorme discrecionalitat i hem d’estar preparats pel pitjor”.

En aquest sentit, el secretari general de JxCat també sosté que “no hi ha recorregut” per actuar contra els responsables de l’ICF tot i que entén que hi hagi “por”: “La por hi és perquè tampoc hi havia motius perquè nosaltres estiguéssim a la presó o perquè ens condemnessin, lamentablement l’estat espanyol actua de manera reiterada al marge de les garanties de dret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA