Política

altafulla

CiU deixa el govern local i presentarà candidat a alcalde

Spuch renuncia a les seves àrees per “coherència” amb la dimissió del batlle

Aposta per un acord de consens

El govern municipal d'Altafulla va perdre ahir una altra peça després que l'únic regidor de CiU, Joan Spuch, renunciés a les àrees que dirigia dins de l'executiu que fins divendres passat encapçalava el socialista Josep Maria Gené. Spuch va acompanyar ahir aquesta decisió amb l'anunci que es presentarà com a candidat a nou alcalde al ple previst per al proper dissabte al matí, i en què s'haurà d'escollir el substitut de Gené després que aquest dimitís la setmana passada. Amb aquest moviment de CiU, ja són dos els regidors que fins ara formaven part del govern i que han anunciat la seva voluntat d'aspirar a dirigir l'Ajuntament, malgrat que cap d'ells tingui en principi el consens de la resta de l'executiu.

A dos governs

Spuch, que des de finals del 2008 era regidor de Benestar Social i Salut al consistori altafullenc, va explicar ahir que la seva decisió d'abandonar el govern era un exercici de “coherència” després de la dimissió de Gené. El regidor de CiU, de fet, ja va formar part del primer govern del mandat (juntament amb ABG, ERC i PAU) i va passar a l'oposició després de la moció de censura impulsada pel PSC, AUPA, Ideal, el PP i PAU. Després, però, que els independents AUPA abandonessin el govern, Spuch va entrar a l'executiu com una mostra de “confiança” cap a l'alcalde Gené, segons va explicar ahir, motiu pel qual ara ha dimitit dels càrrecs.

Spuch va assegurar que aspira a ser el nom de “consens”, malgrat que l'anunci de la seva candidatura no hagi anat precedit d'un acord del govern local. Tot i això, l'edil convergent sí que va assenyalar que seria convenient un pacte amb altres grups ara a l'oposició.

Panorama obert

Amb aquesta nova candidatura, que s'afegeix a l'anunciada per PAU i a la rumorejada per Ideal, queda encara més obert el panorama amb vista al ple del proper dissabte, moment en què grups com ara ABG faran pública la seva posició. Avui està prevista una junta de portaveus de tots els grups per tal d'intentar trobar una sortida a la crisi interna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona