Política

El Govern convocarà “en pocs dies” una reunió amb els comuns per fer seguiment de la implementació dels pressupostos

Vilagrà assegura sobre la taula de diàleg que el març encara és “principis d’any”

El Govern convocarà “en pocs dies” una reunió amb el grup d’En Comú Podem per fer seguiment de la implementació dels pressupostos. Així ho ha explicat aquest dijous la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en la roda de premsa a Palau posterior a la reunió amb Jéssica Albiach i David Cid (comuns) amb el president de l’executiu, Pere Aragonès. Vilagrà ha reiterat que el Govern es manté obert a pactar amb els comuns, i ha recordat que és el grup amb qui ha aprovat més iniciatives: “Seguirem treballant”, ha subratllat. La consellera també ha assegurat que l’1 de març encara és “principis d’any”, de cara al marge per reunir la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa.

Vilagrà ha subratllat que el Govern i els comuns es reuniran en breu per començar a fer seguiment de la implementació del pressupost del 2022. El grup d’En Comú Podem va ser qui va facilitar la tramitació i l’aprovació dels comptes en tancar un acord amb el president del Govern, Pere Aragonès, després del rebuig de la CUP als comptes.

La consellera ha destacat que Govern i En Comú Podem se centraran, sobretot, en els apartats de les polítiques socials “ambicioses” per afrontar l’emergència social i la “pobresa crònica que pateixen moltes famílies”.

Bilateral i taula de diàleg

D’altra banda, Vilagrà ha apuntat que a la reunió de la Comissió Bilateral de demà -ella encapçala la delegació catalana- el Govern treballarà perquè s’hi concreti un “pre-acord” per “l’encaix” de l’ingrés mínim vital i el traspàs dels recursos necessaris. La consellera ha lamentat que els “avenços” que hi haurà demà seran “tímids”, i que la Generalitat aspira al traspàs de “totes les competències pendents”.

Generalitat i Moncloa van acordar a l’agost que es concretarien 4 traspassos en el marc de la Bilateral. Només s’ha avançat, però, en les beques. Se n’ha exclòs la gestió dels MIR, el salvament marítim en aigües interiors, i la inspecció de treball.

Vilagrà i el vicepresident, Jordi Puigneró, també abordaran demà la gestió de l’ingrés mínim vital, sense la certesa que es tanqui el traspàs. També abordaran altres temes com les assegurances escolars, el canal Xerta-Sènia, l’estació del Turó de l’Home i les carreteres B-23 i B-30, a més d’algunes titularitats d’edificis, depuradores i finques.

Des de Presidència apunten que la Bilateral ha de servir per generar “confiança”, si bé separa la comissió de la taula de diàleg. La Generalitat preveu per a demà “acords tímids” i alguns acords “de mínims”.

Pel que fa a la taula de diàleg -encara sense data-, Vilagrà ha defensat que el mes de març encara compta com a “principis d’any”, i que opina que s’ha de reunir “d’immediat”. “Com més aviat millor, no volem demores”, ha insistit. Tot i això, el Govern va dir a finals del 2021 que la taula de diàleg s’havia de reunir durant el mes de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona