Política

Casado s’acomiada al Congrés apel·lant a la “reconciliació”

El president del PP afirma que sempre ha entès la política des del “respecte als adversaris i l’entrega als companys”. Rep un llarg aplaudiment dels diputats del seu grup

Sánchez assegura que no avançarà les eleccions

El president del PP, Pablo Casado, ha aprofitat els minuts que té al Congrés dels Diputats per fer una pregunta de control al president espanyol, Pedro Sánchez, per fer un discurs de comiat. De fet, un cop Sánchez li ha contestat, desitjant-li sort en el “terreny personal”, Casado ha abandonat l’hemicicle. Ha fet un discurs on ha apel·lat a la “reconciliació” i la capacitat de superar “enemistats i fractures” de la transició, i ha reivindicat “l’espai de la centralitat”.

Casado ha assegurat durant la seva intervenció que entén la política des de “la defensa dels més nobles principis i valors, des del respecte als adversaris i l’entrega als companys. Tot per servir a Espanya i a la causa de la llibertat”. Després, ha rebut un llarg aplaudiment per part dels companys diputats del PP, moment en què s’ha tret la mascareta i s’ha posat de peu des del seu escó. Un cop Sánchez li ha desitjat sort i ha acabat de respondre-li dient que no avançarà les eleccions generals, Casado ha marxat de l’hemicicle i del Congrés dels Diputats.

Casado ha intervingut al Congrés en un clar discurs de comiat fent referència als 41 anys del cop d’Estat del 23-F, que va permetre “construir amb coratge una de les grans democràcies del món”. I en referència al 23-F ha semblat fer un paral·lelisme amb el que està vivint el seu partit: “Vam ser capaços de superar les enemistats i fractures amb un pacte constitucional exemplar, amb lleialtat i gratitud als que ens ha precedit”. “La concòrdia i la reconciliació han guiat des de llavors la vida de tots els espanyols davant el rancor i l’ira”, ha continuat .

Casado ha reiterat a Sánchez “el que li vaig dir en el seu debat d’investidura: que la nostra responsabilitat era eixamplar l’espai de la centralitat perquè tant el PP com el PSOE poguéssim guanyar en ell. Sense necessitats de pactes amb els qui no creuen en Espanya, ni d’aliances amb els qui atempten contra ella”.

I llavors ha fet referència al PP, assegurant que aquesta ha estat “sempre” la “trajectòria del meu partit, en el que van militar 4 dels 7 pares de la Constitució, la família política que va fundar la UE, la casa de tantes víctimes del terrorisme que van donar la seva vida per la llibertat, i el motor que ha creat milions de llocs de treball per a sostenir el benestar”.

“Espero que el govern es posi al servei de l’interès general amb respecte a les institucions, a la unitat nacional i a la igualtat de tots els espanyols. Perquè és a ells a qui ens devem. A ningú més”, ha afirmat, abans de dir la frase sobre el que és per ell la política: “Des de la defensa dels més nobles principis i valors, des del respecte als adversaris i l’entrega als companys ”.

Després d’abandonar l’hemicicle, Casado ha marxat del Congrés dels Diputats sense esperar que acabés la sessió de control al govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes