Política

Huguet veu “engany” que el PSC s'adjudiqui l'obra de govern en la seva nova campanya

El conseller creu que els socialistes han estat una força poc “poc transformadora”

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha reaccionat a la campanya socialista que s'han posat en marxa on es compara amb dades els governs de CiU i els del tripartit, però atribuint-ho al president de la Generalitat, José Montilla.

Des de el seu bloc, el conseller ha recordat que el PSC governa gràcies al suport d'ERC, i ha opinat que “pretendre adjudicar-se aquest fet i tots els avenços del govern en solitari és un engany”.

I és que el republicà ha considerat que el PSC ha estat una força “poc transformadora i, salvant algunes excepcions, ha reformat ben poca cosa”.

En canvi, ha destacat que ERC ha estat i serà la força realment transformadora, qui ha impulsat més lleis i mesures, i ha citat el Pacte Nacional de Recerca, el d'Immigració, el d'Educació i la Llei de consultes.

Alhora, també ha criticat que es caigui de nou en una visió bipartidista. Al seu parer, és “simplista reduir la política catalana a un assumpte de dos, sobretot quan aquests dos rivalitzaran per aconseguir el govern sense cap altre afany”.

També ha carregat contra la campanya de CiU, que es presenta sota el lema Comença el canvi quan en realitat no el representa. El que simbolitza és “el retorn del peix al cove de sempre, política de lobby a Madrid, discurs nacionalista de cap de setmana”, i pot representar la retallada de polítiques socials i “el retorn a les pràctiques del cas Millet, del cas Turisme o del cas Treball”.

De fet, ha subratllat que CiU ara presenta com a principal novetat la reivindicació del concert econòmic, que ja fa anys que reclama ERC i que la mateixa federació, ha dit, “es va encarregar d'eliminar de l'Estatut del 30 de setembre amb el pacte Mas-Zapatero”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.