Política

Von der Leyen demana acabar amb la dependència energètica russa

Crida a millorar la connexió entre l’Estat espanyol i la UE

La cap de la Comissió Europea es reuneix amb Sánchez i avisa que la guerra d’Ucraïna és un moment històric “decisiu”

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha fet una crida aquest dissabte a acabar amb “la dependència del gas, el petroli i el carbó rus” que té la Unió Europea i a fer una aposta per les energies renovables i la diversificació. Ho ha demanat des de Madrid, on s’ha reunit amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Von der Leyen ha lloat l’Estat espanyol com a “líder” en renovables i ha apostat per millorar la “interconnexió entre la península Ibèrica i la resta de la UE”.

També s’ha referit a la guerra a Ucraïna i l’ha definit com un “moment històric decisiu” per a Europa. “No és només atroç; és una lluita de les nostres democràcies contra l’autocràcia”, ha advertit. A més, ha agraït la tasca de Polònia, Eslovàquia, Hongria i Romania com a països fronterers que estan acollint els refugiats que fugen de la guerra, i també la de Moldàvia, que no forma part de la UE però fa frontera amb Ucraïna.

Von der Leyen s’ha trobat al Palau de La Moncloa amb Sánchez i les vicepresidentes Nadia Calviño i Teresa Ribera i ha reconegut el problema que suposa l’elevat preu de l’energia per a les famílies. De fet, el president espanyol s’hi ha referit durant la seva compareixença i ha destacat l’impacte de la inflació i del preu de l’energia i de les matèries primeres per als ciutadans. Per això ha celebrat que la UE estigui preparatn mesures per fer-hi front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia